Mesajul Nataliei Gavriliţia de sărbătoarea Limba Noastră cea Română: „ Cât de norocoși suntem că avem libertatea de a vorbi limba română”

Anticorupţie.md
31/08/2021

Şefa Guvernului, Natalia Gavrilita, a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorii Limba Noastră cea Română, în care îşi exprimă speranţa că limba română va ajunge unul din elementele care va uni cetăţenii Republicii Moldova. Mesajul a fost postat pe pagina de Facebook a prim-ministrei, după ce împreună cu preşedinta Maia Sandu a depus flori la mormintele poeților Alexei Mateevici și Grigore Vieru.

„Sărbătorim ziua limbii ca zi naţională ca să ne amintim în fiecare an cât de norocoși suntem că avem libertatea de a vorbi limba română. În Republica Moldova revenirea la grafia latină a fost un punct de turnură în calea spre obținerea independenței. Astăzi am depus flori la mormintele poeților Alexei Mateevici și Grigore Vieru în semn de omagiu pentru cei care au cântat și au dus faima limbii române. Sărbătoarea nu este doar despre acel moment din trecut, ea este și despre prezent. Trebuie să muncim în fiecare zi pentru ca limba română să devină unul dintre elementele ce unesc toți cetățenii Republicii Moldova”, a declarat şefa cabinetului de miniştri.

Natalia Gavriliță a dat asigurări privind investițiile în educație, cultură și alte domenii ca să cultive cunoașterea, aprecierea și dragostea pentru limba română.

Anticorupţie.md
31/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii