Președintele României, Klaus Iohannis, a oferit mai multe medalii oamenilor de cultură din Republica Moldova de Ziua Limbii Române

Mădălin Necșuțu
31/08/2021

Președintele României, Klaus Iohannis, a oferit marți medalia „Centenarul Marii Uniri” și brevetele aferente pentru opt personalități culturale din Republica Moldova.

Printre aceste personalități ale culturii române în Republica Moldova decorate de Iohannis se numără scriitoarea Teodora Rotaru, directoarea Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei, directoarea executivă a Complexului „Vatra Neamului”, Viorica Moraru, artistul Nicolae Botgros, actorul și regizorul Sandu Grecu, lingvistul Alexandru Bantoș, scriitorul și ziaristul Vitalie Ciobanu și conducătorul ansamblului etno-folcloric „Ștefan Vodă”, Tudor Ungureanu.

„Prezența la Chișinău a președintelui României de două ori în ultimele nouă luni vine să consolideze relațiile speciale dintre Republica Moldova și România, bazate pe comunitatea de limbă, istorie, cultură și spiritualitate și reconfirmă că România a fost și rămâne cel mai sincer prieten al Republicii Moldova”, a declarat ambasadorul român la Chișinău, Daniel Ioniță, cu ocazia înmânării medaliilor, citat de Radio Chișinău. 

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis a tranmis un mesaj de felicitare tuturor celor care vorbesc limba română, indiferent de unde află.

„Dragi români de pretutindeni, să nu încetați să iubiți limba română și să cultivați dragostea pentru aceasta și în rândul copiilor, în spiritul prețuirii și folosirii sale corecte […] Limba română va continua să ne țină uniți și apropiați de țară. Această comoară, care a dăinuit peste veacuri, va rămâne elementul central al identității noastre, întru mulți ani!”, a declarat Iohannis.

Mădălin Necșuțu
31/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii