fbpx

Prim-ministra a felicitat cetățenii cu ocazia Zilei Limbii Române: „Să ne amintim în fiecare an cât de norocoși suntem că avem libertatea de a vorbi limba română”

Prim-ministra Natalia Gavrilița a felicitat cetățenii cu ocazia Zilei Limbii Române. Alături de președinta Maia Sandu, Natalia Gavrilița a depus flori la mormintele poeților Alexei Mateevici și Grigore Vieru.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Sărbătorim ziua limbii ca zi naţională ca să ne amintim în fiecare an cât de norocoși suntem că avem libertatea de a vorbi limba română. În Republica Moldova revenirea la grafia latină a fost un punct de turnură în calea spre obținerea independenței.

Astăzi am depus flori la mormintele poeților Alexei Mateevici și Grigore Vieru în semn de omagiu pentru cei care au cântat și au dus faima limbii române. Dar sărbătoarea nu este doar despre acel moment din trecut, ea este și despre prezent.

Trebuie să muncim în fiecare zi pentru ca limba română să devină unul dintre elementele ce unesc toți cetățenii Republicii Moldova. Vom asigura ca investițiile în educație, cultură și alte domenii să cultive cunoașterea, aprecierea și dragostea pentru limba română”, a scris Gavrilița pe pagina de Facebook.

Vezi și:

„Să cunoaștem și să cinstim limba”: Mesajul Maiei Sandu și cel al lui Igor Grosu de Ziua Limbii Române

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button