/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ A fost atmosferă de sărbătoare, în toate sectoarele Capitalei. Zeci de oameni s-au adunat la concertele organizate de preturi

missing
31 august 2021, ora 18:00

A fost veselie și voie bună, astăzi, în toate sectoarele capitalei. Zeci de oameni s-au adunat la concertele organizate de preturi, pentru a sărbători Ziua Limbii Române. Deși oamenii au păstrat distanța, nu prea au purtat măști de protecție, motivând că sunt în aer liber. 

Oamenii au început să se adune, de dimineață, în parcul de pe strada Miron Costin în sectorul Râșcani al capitalei. Concertul a început la ora 11, cu imnul Republicii Moldova. Mai apoi, pe scena improvizată din parc au evoluat mai multe formațiuni artistice, care au interpretat cântece patriotice. 

Printre participanții la concert au fost și copii. Bogdan ne-a povestit că este pentru prima dată, când va apărea în fața publicului. 

Majoritatea celor veniți la concert nu purtau măști de protecție și s-au îmbulzit, atunci când a început evenimentul. Deși erau voluntari care împărțeau gratuit măști, oamenii refuzau să le ia.

În parcul Alunelu din sectorul Buiucani spectatorii au ascultat poezii despre limba română.

Iar domnul Leon ne-a recitat din versurile lui Alexei Mateevici, pe care este scris Imnul de Stat al Republicii Moldova, poezie pe care a învățat-o acum 50 de ani, pe când era elev la școală. 

Pentru cei care au venit să sărbătorească în centrul capitalei, a cântat Cristofor Aldea Teodorovici.

Acum două zile, după ce mai mulți oameni s-au arătat nemulțumiți de concertele la care nu erau respectate măsurile de prevenire a infectării cu Covid-19, autoritățile locale au decis amânarea evenimentelor de amploare la care urmau să vină sute de participanți. În schimb, s-a decis organizarea unor manifestări cultural-artistice mai mici, în fiecare sector al capitalei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram