image
Sursa foto: AFP

STUDIU: Persoanele nevaccinate infectate cu tulpina Delta prezintă un risc dublu de a avea nevoie de spitalizare

Spre deosebire de tulpina Alpha (britanică), în cazul infectării cu tulpina Delta (indiană), persoanele nevaccinate prezintă un risc dublu de a avea nevoie de spitalizare din cauza simptomelor grave ale bolii COVID-19, arată datele unui studiu.

Cercetătorii au evaluat peste 43.000 de cazuri de infecție cu noul coronavirus în Marea Britanie în perioada 29 martie – 23 mai 2021. Aproximativ 75% dintre persoanele infectate nu erau vaccinate.

Din totalul pacienților, 8.682 erau infectați cu tulpina Delta (dintre care 2,3% au avut nevoie de spitalizare), iar 34.656 cu tulpina Alpha (dintre care 2,2% au necesitat spitalizare în primele 14 zile de la testul pozitiv COVID).

De asemenea, s-a observat că tulpina Delta afectează cu precădere persoanele tinere, din categoria de vârstă 20-45 de ani. Studii precedente realizate în India au arătat că tulpina Delta este cu 50% mai contagioasă decât varianta Alpha.

Rezultatele acestui nou studiu publicat arată că valul 4 al pandemiei de coronavirus va avea un impact major asupra serviciilor de sănătate, mai ales în țările unde procentul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 este unul scăzut, potrivit csid.ro

Vaccinarea cu schema completă este crucială pentru reducerea probabilității de infecție simptomatică, necesitate de spitalizare sau deces, spune dr. Anne Presanis, autoarea studiului și statistician la Universitatea Cambrigde.

Pandemia nevaccinaților va fi noua normalitate, avertizează directoarea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA, Rochelle Walensky. Ea spune că numărul noilor cazuri de COVID-19 din SUA a înregistrat o creștere spectaculoasă, mai ales în statele unde rata de vaccinare anti-COVID este scăzută.

Directoarea CDC a precizat într-un briefing de presă că varianta Delta a coronavirusului, mult mai contagioasă, este acum dominantă în SUA și acest lucru se observă în creșterea explozivă a numărului de noi cazuri, apărute aproape în totalitate la persoanele nevaccinate

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: