image
Sursa foto: Getty Images

Robert Lewandowski, de neoprit. A mai bătut un record şi a atins o bornă istorică: "Încă are foame"

Robert Lewandowski pare de neoprit la Bayern Munchen. Atacantul polonez, care a împlinit 33 de ani pe 21 august, a mai bifat un record în meciul cu Hertha, câştigat de bavarezi cu 5-0: a înscris în 16 meciuri la rând şi a depăşit performanţa stabilită de Gerd Muller în februarie 1970, când regretatul fost atacant bifase 15 partide consecutive cu gol marcat.

Dacă o ţine tot aşa, atacantul polonez ar putea deveni pentru a şaptea oară golgheterul din Bundesliga, serie începută în 2010, când era la Borussia Dortmund. Lewandowski a ajuns la Bayern în 2014, iar în acest sezon a marcat deja 5 goluri în 3 etape.

"A realizat atât de multe pentru Bayern în ultimii ani şi încă are o foame foarte mare!", a spus antrenorul lui Bayern, Julian Nagelsmann.

Odată cu hat-trick-ul din meciu cu Hertha Berlin, Lewandowski a ajuns la 300 de goluri marcate pentru Bayern în toate competiţiile.

"Nu mă gândesc la recorduri, eu doar sunt concentrat doar să-mi fac treaba în fiecare meci. Dacă bat un record sau nu, asta nu e ceva important pentru mine. Important este ca echipa să joace bine şi să beneficiem toţi din asta", a spus Lewandowski.

Lewandowski mai are un record de bătut, care îi aparţine tot lui Ged Muller. Până acum, polonezul are 282 gluri în 353 de meciuri oficiale pentru Bayern. Muller are 365 de reuşte în 427 de partide pentru bavarezi.

Încă din 2019, Lewandowski bătuse un prim record la Bayern şi devenea cel mai bun marcator non-german din istoria Bundesligii, depăşindu-i pe peruanul Claudio Pizarro şi pe brazilianul Giovane Elber.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: