image
Sursa foto: AP

Statul Islamic revendică atacul cu rachete asupra aeroportului din Kabul

Gruparea Statul Islamic - Khorasan (SI-K) a revendicat atacul cu rachete asupra aeroportului din Kabul de luni, informează Reuters şi AFP, citând un comunicat al grupării.

„Soldaţii califatului au tras spre aeroportul internaţional din Kabul şase rachete Katiuşa", se menţionează în comunicat.

Atât responsabilii talibani, cât un oficial american au declarat că cinci rachete au fost lansate spre aeroport şi au fost interceptate de sistemul de apărare antirachetă al aeroportului.

După atacul de dimineaţă, Casa Albă a transmis într-un comunicat că preşedintele american Joe Biden a fost informat despre incident şi că operaţiunile de evacuare de la aeroport nu au fost întrerupte, scrie Agerpres.

Aeroportul are un sistem de apărare aeriană, testat în urmă cu doar câteva săptămâni.

În înregistrări video distribuite pe reţelele de socializare se vede o maşină în flăcări care aparent a fost lovită de una dintre rachete.

Preşedintele Biden a atras atenţia duminică asupra unor noi posibile atacuri în jurul aeroportului din Kabul, în contextul în care Washingtonul se pregăteşte să îşi încheie retragerea trupelor, prevăzută pentru marţi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: