image
Sursa foto: usmf.md

Studenții de la medicină sunt obligați să se testeze pentru Covid-19, înainte de a fi cazați în cămine

Studenții Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu care își doresc un loc de cazare în cămine trebuie să prezinte certificatul de vaccinare împotriva COVID-19, testul PCR negativ efectuat în intervalul a 72 de ore sau testul la anticorpi, valabil 90 de zile. Despre asta a anunțat astăzi Asociaţia Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină din Moldova.

Astăzi și mâine, în intervalul orelor 09:00- 17:00, studenții care au primit și au achitat bonul de cazare, se vor prezenta la căminul indicat în mesajul recepționat pe e-mail (pentru studenții din anul I) sau conform repartizării din SIMU (pentru studenții din anii II-VI).

Pentru cazare este necesar ca studenții să prezinte:

1. Certificatul de vaccinare împotriva COVID-19 SAU testul PCR negativ efectuat în intervalul a 72 de ore SAU testul la anticorpi, valabil 90 de zile;

2. Confirmarea achitării bonului;

3. Copia buletinului de identitate.

De asemenea, studenții și însoțitorii trebuie să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, menținând distanța socială și purtând corect masca de protecție.

Pe data de 26 august, ministrul Sănătății Ala Nemerenco a venit cu o reacție referitor la informația vehiculată în unele surse mass-media, potrivit căreia studenților li s-ar cere testul la Covid la cazarea în cămine.

„Nu a fost nicio indicație în acest sens, dar când e vorba de colectivități, universitatea trebuie să se asigure că cei care vin de acasă nu infectează pe nimeni. În ceea ce privește studenții de la medicină, sunt cerințe cu privire la accesul în clinicile universitare”, a menționat Ala Nemerenco.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: