Se anunță protest la Guvern, chiar pe 1 septembrie: Mai mulți părinți vor cere ca toate școlile să activeze „în regim normal"

Mai mulți părinți vor ieși la protest în fața Guvernului chiar pe 1 septembrie. Asociația Părinților Solidari cere ca procesul educațional „să revină la studii în regimul de până la pandemie, în contextul în care toate instituțiile activează în regim normal”.

Foto: UNIMEDIA

„Cerința CNESP de a asigura 1 m distanță între elevi, nu poate fi respectată în condițiile instituțiilor de învățământ cu un număr de peste 20-25 de elevi în clase, fapt care restricționează accesul la studii al elevilor din aceste instituții.

Pe 1 septembrie, am vrea să mergem să aducem aceste mesaje la urechile și ochii celor ce iau decizii în noul Guvern”, scrie în postarea publicată pe pagina de Facebook a Asociației.

Toți elevii din țară vor reveni la ore cu prezența fizică din 1 septembrie, cu respectarea unui șir de reguli pentru a preveni răspândirea infecției Covid-19. Anunțul a fost făcute de către ministra Sănătății, Ala Nemerenco, după ședința CNESP.


Pub