Principală  —  IMPORTANTE   —   Membrii Asociației „Părinți Solidari”, nemulțumiți…

Membrii Asociației „Părinți Solidari”, nemulțumiți de modalitatea de organizare a procesului educațional. Aceștia anunță o acțiune de protest, pe 1 septembrie, în fața Guvernului

Reprezentanții Asociației Obștești (AO) „Părinți Solidari” se arată nemulțumiți față de modalitatea de organizare a procesului educațional (în format mixt), dar și față de noile măsuri de sănătate publică. Astfel, aceștia anunță că vor organiza o acțiune de protest, pe 1 septembrie, în fața Guvernului, „cu condiția că se mobilizează cel puțin 40-50 părinți care vor participa la manifestație”.

Potrivit Asociației, prevederea CNESP de a asigura 1 m distanță între elevi, nu poate fi respectată în condițiile instituțiilor de învățământ cu un număr de peste 20-25 de elevi în clase, fapt care restricționează accesul la studii al elevilor din aceste instituții.

„În contextul în care toate instituțiile activează în regim normal, și elevii, la fel, ar trebui să revină la studii în regimul de până la pandemie (…). Pe 1 septembrie, am vrea să mergem să aducem aceste mesaje la urechile și ochii celor ce iau decizii în noul Guvern”, au spus reprezentanții Asociației într-o postare pe Facebook.

Membrii Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP) au aprobat luni, 23 august, noi măsuri de sănătate publică, în scopul prevenirii cazurilor de infectare cu COVID-19. Potrivit CNESP, de la 1 septembrie 2021, instituțiile de învățământ primar, gimnazial, liceal, învățământ profesional tehnic și universitar își vor desfășura activitatea cu prezența fizică a elevilor și studenților, în condițiile respectării măsurilor de sănătate publică dispuse de CNESP.

Având în vedere evoluția nefavorabilă a procesului epidemic cu tendință de agravare, în incinta instituțiilor de învățământ, inclusiv în curți, nu vor fi organizate festivități sau alte evenimente publice dedicate începutului anului de studii 2021-2022.

Totodată, în scopul asigurării desfășurării procesului educațional în deplină siguranță, CNESP recomandă atingerea ratei de vaccinare în rândul persoanelor adulte de cel puțin 95% în fiecare instituție de învățământ, până la 1 octombrie 2021.