15:40:57 23.04.2024
Stiri

Foștii parteneri de coaliție ai PAS au pus deja TUNURILE pe actuala guvernare. „A trecut mai mult de o lună din data constituirii noului Legislativ…”

Actualitate 30.08.2021 10:26 Vizualizări4757 Autor: Ziarul National
Foștii parteneri de coaliție ai PAS au pus deja TUNURILE pe actuala guvernare. „A trecut mai mult de o lună din data constituirii noului Legislativ…”


Foștii parteneri de coaliție ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) lansează din ce în ce mai multe critici la adresa guvernării monocolore, deși nu au trecut nici 100 de zile de la preluarea puterii în R. Moldova. Cel mai vocal critic este vicepreședintele Platformei „DA”, Alexandr Slusari, care se arată total nemulțumit de felul în care Guvernul PAS își stabilește prioritățile.

Slusari spune că e stupefiat de faptul că R. Moldova a făcut o nouă concesie în raport cu regimul separatist de la Tiraspol.

„Șoferii din stânga Nistrului vor putea circula în Ucraina cu numere transnistrene până pe 10 ianuarie 2022. Ucraina a amânat termenul, în urma unei solicitări a Ambasadei R. Moldovei în Ucraina. Vreau să înțeleg cine a luat asemenea decizie? Nu am auzit să fie discutat subiectul în cadrul Guvernului. De ce aflăm o informație atât de importantă de la Serviciul Vamal Odesa? Sunt curios să aflu motivele acestei amânări. Ar fi a treia prelungire a termenului introducerii în Transnistria plăcuților de înmatriculare neutre (nici măcar nu e vorba de plăcuțele moldovenești)”, a menționat Slusari.

De asemenea, acesta afirmă că nu mai pot fi făcute cedări unilaterale în raport cu Transnistria. „Guvernările precedente au transformat rezolvarea conflictului transnistrean într-o stradă cu circulație în sens unic - spre Tiraspol. Acolo erau interese oligarhice obscure comune și dependența puternică a unor politicieni corupți de Moscova. Acum de ce guvernarea merge cu aceeași paradigma nocivă pentru R. Moldova?”, se întreabă fostul vicepreședinte al Parlamentului.

De asemenea, Slusari nu înțelege de ce actuala majoritate parlamentară nu a pus pe ordinea de zi raportul Comisiei parlamentare de anchetă „Laundromat”.

„A trecut mai mult de o lună din data constituirii noului Legislativ, dar nu șe știe care e soarta raportului Comisiei parlamentare de anchetă „Laundromat”. Raportul a fost finalizat de către colega mea Inga Grigoriu încă în luna mai, dar nu a fost înregistrat, pentru că reprezentanții grupărilor criminal-politice Platon-Dodon-Șor-Plahotniuc, având majoritatea în comisie, l-au blocat. În document este descris cu lux de amănunte cum Slava (Veaceslav Platon n.r.), cu ajutorul lui Vladic (Vlad Plahotniuc n.r.) și Ilancic (Ilan Șor n.r.), a spălat zeci de miliarde de dolari prin băncile moldovenești. O parte din bani a fost folosită pentru coruperea demnitarilor de stat, inclusiv a unui fost simplu prim-ministru. Aceasta operațiune a fost parte componentă a schemei de proporții privind devalizarea sistemului bancar al R. Moldova și a precedat furtul miliardului din cele trei bănci.

Procurorul general mult timp a negat faptul că „Laundromat” este o infracțiune. Adjunctul lui ne-a informat că, totuși, există dosar penal pe acest subiect, doar că noi am înțeles că ancheta se mișcă cu viteza melcului. Aici totul este clar. A intervenit Slava. În acest context, eu solicit ca Parlamentul și în special Dumitru Alaiba, secretarul Comisiei de anchetă, să promoveze prompt raportul „Laundromat”, care are importanță și rezonanță publică”, a adăugat Slusari.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md