02:20:38 19.04.2024
Stiri

Unicul „moldovean” care a jucat în play-off-ul Ligii Campionilor cu Dinamo Zagreb a PĂRĂSIT campioana FC Sheriff. Luvannor a ales PETRODOLARII șeicilor din Arabia Saudită în loc de grupele Champions League

Actualitate 30.08.2021 10:59 Vizualizări2766 Autor: Ziarul National
Unicul „moldovean” care a jucat în play-off-ul Ligii Campionilor cu Dinamo Zagreb a PĂRĂSIT campioana FC Sheriff. Luvannor a ales PETRODOLARII șeicilor din Arabia Saudită în loc de grupele Champions League


Brazilianul cu pașaport moldovenesc, Henrique Luvannor, a părăsit campioana FC Sheriff cu câteva zile înainte de debutul istoric al echipei din Tiraspol în grupele Ligii Campionilor. Acesta a ales petrodolarii șeicilor din Arabia Saudită în loc de meciurile cu Real Madrid, Inter Milano și Șahtar Donețk.

Potrivit site-ului FC Sheriff, Luvannor își va continua cariera la echipa Al Taawon din Arabia Saudită (ocupă locul 14 după trei etape disputate n.r.).

În vârstă de 31 de ani, Luvannor a decis să părăsească echipa la nici două luni de la revenirea în R. Moldova. FC Sheriff afirmă că participarea lui Luvannor în preliminariile Ligii Campionilor a fost o „trambulină” perfectă pentru ca acesta să prindă un nou contract în Arabia Saudită.

„Atacantul FC Sheriff, Henrique Luvannor, a semnat cu echipa Al Taawon din Arabia Saudită. Luând în calcul aportul lui la calificarea echipei în grupele Ligii Campionilor, conducerea clubului l-a lăsat să plece”, se arată într-un comunicat de presă al campioanei.

Brazilianul cu pașaportul moldovenesc a reveni la FC Sheriff vara aceasta. A jucat șapte meciuri în preliminariile Ligii Campionilor și a marcat patru goluri. De asemenea, Luvannor a jucat și două partide în Divizia Națională, marcând un gol.

Astfel, Luvannor Henrique a renunțat la visul său de a juca în grupele Ligii Campionilor, acolo unde Sheriff urmează să aibă adversari pe Real Madrid, Inter Milano și Șahtar Donețk.

Fotbalistul brazilian a revenit la gruparea din Tiraspol la începutul lunii iulie după o pauză de șapte ani. El a parcurs cu echipa tot drumul spre grupele Ligii Campionilor, jucând în preliminarii.

Luvannor a mai evoluat la FC Sheriff acum șapte ani, în perioada 2011 - 2014. După ce s-a căsătorit cu o moldoveancă, brazilianul a fost naturalizat în 2013. Acesta a apucat să joace patru meciuri amicale pentru naționala R. Moldova, însă nu a putut debuta într-un meci oficial din cauza unor restricții impuse de UEFA.

FC Sheriff va debuta acasă în grupa D a Ligii Campionilor. Pe 15 septembrie, de la ora 19:45, campioana R. Moldovei va juca pe teren propriu cu Șahtar Donețk.

15 septembrie

FC Sheriff – Șahtar Donețk (ora 19:45)

Inter - Real Madrid (22:00)

28 septembrie

Șahtar - Inter (19:45)

Real Madrid – FC Sheriff (22:00)

19 octombrie

Șahtar - Real Madrid

Inter - Sheriff (22:00)

3 noiembrie

Real Madrid – Șahtar (19:45)

FC Sheriff - Inter (22:00)

24 noiembrie

Inter – Șahtar (19:45)

FC Sheriff - Real Madrid (22:00)

7 decembrie

Real Madrid – Inter

Șahtar – FC Sheriff (22:00)

În optimile de finală ale competiției se califică primele două echipe din fiecare grupă. Meciurile din această fază vor avea loc în luna februarie a anului viitor. În același timp, clasatele pe locul trei își vor continua parcursul în Liga Europei.

Finala Ligii Campionilor, ediția 2021/22 va avea loc pe 28 mai la „Gazprom Arena” din Sankt Petersburg, Rusia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md