Elevii și studenții sunt încurajați să răspundă la un chestionar de cinci minute despre știrile false legate de pandemie

1920×1080
Foto: huffingtonpost.it

Echipa CRPE Moldova a elaborat un chestionar prin care își propune să afle percepția tinerilor asupra informațiilor legate de pandemie și a ratei de informare a acestora în legătură cu pandemia și campania de vaccinare. Dacă locuiești în Republica Moldova și ești elev în clasele 9-12 sau student, atunci ești încurajat să completezi chestionarul de mai jos prin care autorii doresc să afle cum tinerii reacționează la știrile false legate de COVID-19 după aproape doi ani de pandemie.

Autorii chestionarului doresc să afle cum tinerii demontează știrile false în discuțiile cu familia sau prietenii, cum percep campania de vaccinare derulată în Republica Moldova sau cât de bine sunt informați cu privire la efectele dezinformării, dar și ce nevoi de informare și ce instrumente i-ar ajuta cel mai mult în demontarea știrilor false.

Chestionarul este disponibil la acest link și poate fi completat până la data de 13 septembrie 2021.

Completarea chestionarului nu va dura mai mult de cinci minute, iar toate informațiile oferite vor rămâne anonime și vor fi utilizate doar din punct de vedere statistic. Rezultatele acestui chestionar vor fi incluse într-un ghid pe care Centrul Român de Politici Europene – Republica Moldova îl va publica în septembrie-octombrie 2021.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente