„Nu-ți place, mergi pe jos.” O femeie din Bălți s-a plâns pe șoferul de troleibuz care nu a staționat lângă bordură

troll-koleaski
Foto: esp.md

O mamă a doi copii s-a plâns de acțiunile șoferului de troleibuz din orașul Bălți. Potrivit acesteia, el s-a oprit departe de bordură, în ciuda faptului că la stație se aflau și alți părinți cu cărucioare pentru copii. Unitățile de transport sunt noi, cu podea joasă concepute special pentru a ușura îmbarcarea unor categorii de pasageri (bătrâni sau părinți cu cărucioare). Mai mult, femeia spune că astfel de situații se produc foarte des, scrie ESP.md.

Din spusele Tatianei Scripnic, incidentul s-a produs săptămâna trecută pe strada Ștefan cel Mare, intersecție cu strada Pușkin și 31 August. Șoferul troleibuzului de pe ruta nr.1 nu a staționat chiar lângă bordură, deși a văzut că la stație erau mai multe mame cu cărucioare și tați cu biciclete pentru copii.

„Am rămas nedumerită de răspunsul șoferului la întrebarea mea: «Chiar v-a fost dificil să staționați până la bordură?» la care el mi-a spus «Nu-ți place, mergi pe jos».”

Potrivit femeii, un număr infim de troleibuze staționează lângă bordură, mai ales că majoritatea dintre ele sunt noi nu este vreo problemă de a se opri conform normelor.

„La stația de lângă magazinul «Local» troleibuzele se opresc, în general, «la un kilometru distanță» de stație, deși primăria a achiziționat troleibuze noi special pentru a facilita îmbarcarea pensionarilor, a părinților cu cărucioare și a persoanelor cu dizabilități”, a spus Tatiana.

Inginerul principal al întreprinderii de troleibuze din Bălți, Victor Calujnîi, a declarat pentru ESP.md că: „Aceasta este o încălcare evidentă din partea șoferului, dacă nimic nu l-a împiedicat să staționeze în «buzunarul» stației.. Același lucru este valabil și pentru felul cum a discutat cu pasagerul. Nimeni nu a anulat prestarea serviciilor de calitate”, a spus Victor Calujnîi.

După cum a confirmat inginerul șef, șoferii ar trebui să staționeze lângă bordură dacă nimeni și nimic nu le încurcă să efectueze această manevră.

Șoferii de troleibuze din Chișinău, la fel, nu respectă regulamentele care îi obligă să staționeze lângă bordură când intră în alveolă (buzunar).

La ce bun au fost create „buzunarele” din stațiile de așteptare de pe strada Ion Creangă, dacă troleibuzele nu staționează corect? Explicația RTEC

Comunicatoarea RTEC, Felicia Rusu, ne-a oferit un răspuns desfășurat pe marginea acestei probleme. „În adresa regiei au parvenit mai multe materiale video care confirmă faptul că șoferii nu opresc corespunzător în stații. În special faptul că unii dintre ei nu intră deplin în alveolă. Țin să menționez că, pentru început, șoferilor li s-au prezentat filmulețele și au fost instruiți supliment conform fișei de post, în special regulile de îmbarcare și debarcare a călătorilor, prevăzute la capitolul 3. Adăugător, au mai parvenit poze cu aceeași problemă, respectiv, în funcție de gravitatea cazului, vor urma deja sancțiuni conform codului muncii, articolul 206. Regia Transport Electric luptă cu acest fenomen și va depune tot efortul pentru ca șoferii de troleibuze să respecte în totalitate această regulă, de o importanță majoră pentru călători. Angajații cu funcții de control se află zilnic în teren pentru monitorizarea respectării acestei reguli.”

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente