(video) Max Verstappen a câştigat cea mai scurtă cursă din istoria F1 la Spa

Pilotul Max Verstappen a început a doua jumătate a sezonului de Formula 1 cu dreptul, fiind desemnat câștigător al Marelui Premiu al Belgiei, deşi a trebuit să parcurgă doar două tururi! Cursa s-a desfăşurat în spatele maşinii de siguranţă, cu o întârziere de trei ore, pe o ploaie torenţială care a căzut peste Spa-Francorchamps.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Prevăzută la ora locală 15:00, cursa a început abia la 18:17, iar după două tururi, minimul prevăzut de regulament pentru ca punctele să fie atribuite, a fost declarată încheiată.

Monoposturile se aflau pe grila de start când a fost luată decizia de către conducerea cursei, care mai întâi a amânat debutul cu 10 minute, iar apoi cu încă 10 minute. Dar condiţiile au rămas extrem de dificile pentru a se da startul. Toţi piloţii au revenit la standuri şi au ieşit din monoposturile lor.

Doar jumătate din puncte vor fi acordate piloţilor, care au încheiat cu poziţiile din calificări. Verstappen s-a ales astfel cu 12,5 puncte, britanicul George Russell a primit 9 puncte, iar Lewis Hamilton a obţinut 7.5 puncte. Tot el rămâne liderul campionatului, urmat de Verstappen.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/