Speakerul Igor Grosu, în prima sa vizită oficială peste hotare: Unde pleacă şi cine îl va însoţi

Julieta Saviţchi
30/08/2021

O delegaţie a Parlamentului de la Chişinău, condusă de speakerul Igor Grosu, va pleca într-o vizită oficială la Bucureşti, la invitaţia președintelui Camerei Deputaților Parlamentului României, Ludovic Orban. Delegaţia moldovenească va participa la ceremonia de deschidere a lucrărilor celei de-a doua sesiuni a Camerei Deputaților a Parlamentului României, preconizată pentru 1 septembrie.

Pentru Igor Grosu sunt programate întrevederi cu președintele României, Klaus Iohannis, şi președinta Senatului României, Anca Dragu. În cadrul cadrul întâlnirilor bilaterale vor fi abordate subiecte ce țin de fortificarea parteneriatului dintre cele două țări prin acțiuni și proiecte comune.

Din delegaţia condusă de Igor Grosu fac parte:

Doina Gherman, președintele Comisiei politică externă și integrare europeană;

Vladimir Bolea, președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară;

Dumitru Alaiba, președintele Comisiei economie, buget și finanțe;

Lilian Carp, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică;

Larisa Voloh, președintele Comisiei administrație publică;

Veronica Roșca, vicepreședintele Comisiei juridice, numiri şi imunități;

Petru Frunze, vicepreședintele Comisiei administrație publică, președintele Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României;

Virgiliu Pâslariuc, vicepreședintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media;

Ana Racu, vicepreşedintele Comisiei drepturile omului și relații interetnice;

Ina Coșeru, vicepreşedintele Comisiei mediu și dezvoltare regională.

Aceasta este prima vizită întreprinsă de Igor Grosu în afara ţării în calitate de preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova.

Julieta Saviţchi
30/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii