Sărbătoarea Limba noastră cea română, fără concerte. Primăria Chişinău a modificat agenda festivităţilor

Julieta Saviţchi
30/08/2021

Primăria Chişinău a renunţat, în ajun de sărbătoarea Limba noastră cea română, la concertele mari, programate pentru ziua respectivă. Municipalitatea şi-a justificat decizia prin restricţiile impuse de răspândirea pandemiei de Covid-19.

Astfel, programul festivităţilor programate pentru ziua de 31 august a fost redus la depunerile de flori şi mici evenimente din diferite sectoare ale Capitalei.

Festivităţile prilejuite de sărbătoare vor demara cu o liturghie la Cimitirul Central, urmată de de o pledoarie dedicată poetului Alexei Mateevici şi un recital de poezie cu genericul „Odă limbii române”.

Pentru ora 10:00 sunt preconizate depunerile de flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, după care, la ora 10:15, pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică va urma deschiderea festivă a sărbătorii, cu participarea conducerii Primărie Chișinău și a Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova.

Programul festivităţilor prilejuite de sărbătoarea Limba noastră cea română include spectale literar-artistice de scurtă durată, expoziţii de artă şi gala de decernare a premiilor concursului național „Dictare pentru fiecare”, oferite de Primăria municipiului Chișinău.

Julieta Saviţchi
30/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii