/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ „Nici măcar nu v-ați gândi la asta”. Cum arată destinațiile pentru schi din Africa

missing
30 august 2021, ora 18:50

Când ne gândim la o vacanță în Africa, ne imaginăm palmieri, plaje fierbinți, safari și soare arzător. Puțini oameni se gândesc că vastul continent poate fi și o destinație pentru schi, relatează Reuters.

Cu toate acestea, Africa are cinci lanțuri muntoase cu suficientă zăpadă pentru pârtii de schi, iar în două dinte acestea sunt și stațiuni de schi rudimentare, scrie digi24.ro.

Amplasată în uimitoarea zonă Drakensburg din Africa de Sud, o astfel de stațiune din regatul montan Lesotho atrage turiștii care caută o destinație de schi mai aventuroasă, chiar dacă numărul vizitatorilor a scăzut drastic din cauza COVID-19.

„Nici măcar nu v-ați gândi la asta. Cred că asta îi uimește de fapt pe majoritatea oamenilor”, spune instructorul de snowboard Hope Ramokotjo pentru Reuters TV.

„Nu este mare lucru, dar oamenii vin aici și se distrează foarte bine. Pentru mine, ca localnic, înseamnă că am o vacanță chiar aici”, adaugă el.

Ca și în alte zone turistice, pandemia COVID-19 și restricțiile severe de călătorie impuse în întreaga lume au redus drastic numărul vizitatorilor. Anul trecut, numărul turiștilor a fost aproape de zero. Anul acesta au venit doar jumătate din cei 17.000 vizitatori din anii trecuți, a spus Pieter Peyper, proprietarul complexului turistic Afriski, înființat acum aproape 20 de ani.

„A fost ceva foarte diferit. Mă dor genunchii și picioarele, dar mi-a plăcut la nebunie”, spune Kevin Kava, un turist care locuiește în Cape Town și care a mers pentru prima dată la schi.

Image: 624671908, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

TO GO WITH AFP STORY by Fran Blandy : ‘Africa’s biggest ski resort taking shape in tiny Lesotho’
People ski 21 June 2007 on a piste of the Afri-Ski resort in the Mahlasela Valley, Lesotho. The glare of the afternoon sun and snow guns lining the piste indicate it won’t be downhill all the way, but the tiny kingdom Lesotho is the unlikely venue of ambitious plans to create the number one destination for skiers in Africa. ‘This is going to be the biggest ski resort in Africa,’ says Ollie Esplin as he tries to explain the problems in minimising the risks of meltdown at the Afri-Ski resort in Lesotho’s picturesque Mahlasela Valley.,Image: 21987378, License: Rights-managed, Restrictions: TO GO WITH AFP STORY by Fran Blandy : Africa’s biggest ski resort taking shape in tiny Lesotho, Model Release: no, Credit line: Profimedia

Image: 624671964, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Image: 624671921, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram