‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleVIDEO. BeeProtect - aplicație pentru agricultori și apicultori creată pentru a evita moartea albinelor

VIDEO. BeeProtect – aplicație pentru agricultori și apicultori creată pentru a evita moartea albinelor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agricultura și Apicultura sunt două domenii ce au trăit mereu în simbioză cu beneficii pentru ambele părți.

Cu toate acestea, în ultimii ani, apicultorii din întreaga lume s-au confruntat cu pierderi enorme de albine, inclusiv în Moldova și România.

Cauzele reducerii numărului albinelor sunt multiple, printre care se numără bolile ce se dezvoltă tot mai activ, dar și pesticidele utilizate în cantități mari.

Pentru a evita moartea albinelor produsă de otrăvirile cu pesticide, a fost creată aplicația BeeProtect, cu suportul proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova. La testarea și dezvoltarea acesteia a contribuit asociația ANARM.

Cu ajutorul acesteia, agricultorii pot înregistra tratamentele ce urmează să le realizeze în următoarele zile, iar apicultorii să întreprindă măsuri pentru protejarea albinelor.

Totodată, aplicația permite apicultorilor să introducă date privind amplasarea stupinei, schimbarea locului acesteia, dar și alte operațiuni importante realizate.

‹ adv ›

În acest sens, atât apicultorii, cât și agricultorii trebuie să se înregistreze.

Mai multe detalii despre modul de utilizare a aplicației și toate avantajele acesteia aflați în cadrul următorului webinar înregistrat:

Îndemnăm cât mai mulți apicultori și agricultori să se înregistreze pentru a crea o platformă utilă și a evita pierderile de albine produse în urma utilizării iraționale a pesticidelor.

‹ adv ›

Înregistrarea este disponibilă pe acest link.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›