‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaCerere sporită pentru grâu pe piața externă: au fost anunțate mai multe licitații

Cerere sporită pentru grâu pe piața externă: au fost anunțate mai multe licitații

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Vineri, pe piețe a fost o sesiune de consolidare. Acest lucru a fost valabil în special pentru Chicago, unde fondurile obțineau au obținut profituri zilele precedente, în principal pentru grâu.

Pe arena internațională, o licitație pentru furnizarea de grâu către Egipt în perioada 15-25 octombrie cu plata în termen de 180 de zile va fi principalul eveniment de astăzi pentru operatorii de piață.

Statele Unite au vândut 129 de mii de tone de soia către China și 150 de mii de tone de porumb către Columbia. Algeria cumpără și grâu pentru livrarea din octombrie.

Potrivit Agritel, în cele din urmă, Pakistanul a anunțat o licitație pentru achiziționarea a 550 de mii de tone de grâu. Cumpărătorii se întorc pe piață, care rămâne limitată din cauza ofertei reduse cauzate de diferite dezastre climatice.

Cotații Eronext grâu, porumb, rapiță (27.08/2021)

Statcan va publica astăzi o estimare a producției de grâu și canola în Canada.

‹ adv ›

Până la data de 23 august, potrivit FranceAgrimer, 96% din grâul moale și 100% din orzul de primăvară au fost recoltate în Franța. 91% din culturile de porumb sunt considerate bune sau excelente, neschimbate față de săptămâna precedentă.

Vineri, prețurile uleiului de rapiță au scăzut ușor, cu toate acestea, sunt încă aproape de maximele anuale. Canola conduce acum piața semințelor oleaginoase. Prețurile pentru uleiul de palmier au crescut în această dimineață în Kuala Lumpur.

Dolarul a scăzut la 1,1800 față de euro în această dimineață și 73,50 față de rublă. WTI brut a rămas în mare parte neschimbat, la 68,50 dolari pe baril, deoarece impactul uraganului IDA nu a fost încă evaluat.

‹ adv ›

Piața agricolă din regiunea Mării Negre

În Ucraina, exporturile au fost puternice la începutul campaniei: până în prezent, au fost expediate 7 milioane de tone de cereale, inclusiv 3,4 milioane de tone de grâu, 2,4 milioane de tone de orz și 1,8 milioane de tone de porumb.

Pentru comparație, anul trecut, începând cu această dată, exporturile s-au ridicat la 6,4 milioane de tone de cereale.

Prețurile pentru grâu și porumb în regiunea Mării Negre rămân stabile. În Ucraina, a existat o creștere a prețurilor pentru porumb din cauza cererii sporite din China. Pe de altă parte, prețurile pentru orzul furajer încearcă să mențină pozițiile pe care le-au atins în ultimele zile.

Este probabil ca Rusia să fie nevoită să-și restricționeze exporturile, menținând în același timp politica sa fiscală la export, ținând seama de riscurile inflației și de revizuirea descendentă a producției.

Piața agricolă din SUA

Vineri, piața grâului în Chicago a scăzut ușor din cauza preluării profitului de către participanții la piață, pe fondul ploilor favorabile așteptate în centura porumbului.

Cu toate acestea, în tranzacțiile de dimineață, piața se recuperează pe fondul numeroaselor anunțuri de licitații la începutul săptămânii și al situației globale tensionate, în primul rând legată de revizuirea descendentă a recoltei în Rusia.

Se așteaptă ca țara să obțină cu 10 milioane de tone de grâu mai puțin decât anul trecut.

Soia a scăzut și la tranzacționarea de vineri, în timp ce porumbul a fost dominat de incertitudinea privind randamentele SUA și politica EPA privind biocombustibilii.

Fondurile au fost vânzători de 3000 loturi de soia și 3000 loturi de grâu. Pe de altă parte, erau cumpărători de 2.500 de loturi de porumb.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›