image
Sursa foto: Profimedia

Jair Bolsonaro, preşedintele Braziliei, îşi prezice viitorul: „Voi fi arestat, omorât sau reales preşedinte”

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat că vede trei alternative pentru viitorul său: închisoarea, moartea sau victoria în alegerile prezidențiale de anul viitor.

Liderul populist de dreapta se află în spatele fostului președinte de stânga Luis Inacio Lula da Silva în sondaje.

„Am trei alternative pentru viitorul meu: să fiu arestat, ucis sau victoria”, le-a spus el liderilor evanghelici.

Dar fostul ofițer militar a declarat că nu există nicio șansă de închisoare, deoarece „niciun om de pe Pământ nu mă va amenința”.

Bolsonaro a fost înjunghiat aproape mortal în campania electorală din 2018. Comentariile sale vin pe fondul unor tensiuni puternice între el și autoritățile judiciare și electorale ale țării, potrivit Digi24.

Președintele în vârstă de 66 de ani, care speră la un al doilea mandat anul viitor, a pus la îndoială sistemul electronic de vot din Brazilia și a amenințat că nu va accepta rezultatul alegerilor prezidențiale de anul viitor.

Miercuri, șeful tribunalului electoral din Brazilia a insistat că nu există nicio problemă cu sistemul de vot. Dar la o întâlnire cu liderii creștini sâmbătă, Bolsonaro a refuzat să renunțe la criticile sale.

„Avem un președinte care nu dorește și nici nu provoacă o ruptură, dar totul are o limită în viață. Nu mai pot continua să trăiesc cu asta”, a spus el.

Președintele i-a îndemnat pe liderii evanghelici să se alăture demonstrațiilor planificate la nivel național pe 7 septembrie în sprijinul său.

Vineri, 150 de indigeni au protestat în fața palatului său prezidențial înainte de o decizie cheie a Curții Supreme de Justiție privind pământurile lor ancestrale.

Bolsonaro a sprijinit o retragere a drepturilor indigenilor, spunând că acestea reprezintă un obstacol în calea expansiunii agricole.

În timp ce se luptă cu coronavirusul, care a ucis mai mult de o jumătate de milion de brazilieni, țara se confruntă, de asemenea, cu o inflație ridicată, foamete și șomaj.

Noutăţile partenerilor

comentarii: