Ceban ar fi fost amenințat cu CNA, de un deputat: I-am spus să transmită și colegilor să înceteze cu astfel de mesaje

Primarul capitalei Ion Ceban a declarat că este „amenințat cu CNA și pedepse” după ce a venit cu anunțul că decizia CNESP care obligă angajații nevaccinați să facă teste din bani proprii este nulă pe teritoriul Chișinăului. „Am transmit unui deputat în privat, care mi-a scris mai multe lucruri, să le spună colegilor să înceteze să îmi dea mesaje de acest gen”, a spus Ceban.

Foto: UNIMEDIA

„Au tot continuat mesajele că vom fi sperați și amenințați cu CNA și vom fi pedepsiți. Vreau să transmit celor de la guvernare, că într-un stat de drept, mai nou, în care conducerea CNA este aleasă de majoritatea parlamentară și de cei care sunt la putere, ar putea corect această instituție să analizeze activitatea guvernării și nu ar persecuta pe cei muritor de ale de noi? Am transmit unui deputat în privat, care mi-a scris mai multe lucruri, să le spună colegilor să înceteze să îmi dea mesaje de acest gen. Am rugat colegii să fie cât se poate de corecți și transparenți și absolut toate informațiile să fie făcute public”, a spus Ion Ceban într-un live pe pagina sa de Facebook.

„Am fost speriat că voi răspunde de faptul dacă va crește numărul de îmbolnăviri.

Nu mă speriați, vă rog mult.

De un an și jumătate sunt implicat la maximum în procesul de gestionare a Covid-ului și la crearea spitalelor strategice și punctelor de vaccinare, iar alături și în spate am specialiști dintre cei mai buni și am reușit să gestionăm situațiile de criză.

Vă adresez o întrebare la care să răspundeți sincer în fața cetățenilor...celor pe care îi impuneți azi să se vaccineze din bani proprii.

Dumneavoastră astăzi impuneți profesorii să se vaccineze, dar de ce nu spuneți și nu aveți curaj să recunoașteți că multe persoanele care astăzi se îmbolnăvesc și se află în spitale sunt și dintre persoanele vaccinate, avem și în stare critică”, scrie într-o postare primarul capitalei.

După ce Ion Ceban a declarat că hotărârea CNESP care obligă profesorii nevaccinați să facă teste la Covid, la fiecare 14 zile din bani proprii, este nulă, dar și după ce a criticat dur evenimentele organizate ieri în PMAN, de Ziua Independenței, Ministra Sănătății, Ala Nemerenco a venit cu o reacție. Aceasta a spus că deciziile Comisiei nu pot fi anulate de nicio primărie și nici să le declare nule și a reiterat poziția anterioară precum că „solicitarea testului la Covid-19 a personalului nevaccinat este dictată de intenția de a menține activitatea educațională cu prezență fizică atât cât situația epidemiologică o permite”.

Și deputatul PAS, Radu Marian, a venit cu o reacție, după ce primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că toți angajații instituțiilor de învățământ nevacinați din capitală vor fi scutiți de testele la Covid la fiecare 14 zile. Într-o postare pe pagina sa Facebook, parlamentarul spune că primarul „își bate joc de eforturile autorităților de a impulsiona vaccinarea gratuită în rândul cadrelor didactice și de a relua în siguranță procesul de învățământ”.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a criticat dur autoritățile centrale, după organizarea evenimentelor ieri în PMAN, cu ocazia Zilei Independenței. Acesta spune că a fost invitat, dar nu a mers. „Ceea ce s-a întâmplat ieri a fost de ordinului teatrului absurdului. Nunta lui Chicu înmulțit la o sută”.


Pub