Alexandru Slusari, nemulțumit de prelungirea termenului de acces al mașinilor cu numere transnistrene în Ucraina: De ce aflăm informații atât de importante de la vama Odesa?

Alexandru Slusari a criticat decizia de prelungire a termenului de acces al șoferilor din stânga Nistrului cu numere transnistrene în Ucraina. „Vreau să înțeleg cine a luat asemenea decizie. Nu am auzit să fie discutat subiectul în cadrul Guvernului”, scrie fostul vicepreședinte al parlamentului.

Foto: UNIMEDIA

Cu stupoare am aflat știrea precum că șoferii din stânga Nistrului vor putea circula în Ucraina cu numere transnistrene până pe 10 ianuarie 2022. Ucraina a amânat termenul, în urma unei solicitări a Ambasadei Moldovei în Ucraina în adresa ministerului de Externe de la Kiev.

Vreau să înțeleg cine a luat asemenea decizie. Nu am auzit să fie discutat subiectul în cadrul Guvernului. De ce aflăm informația atât de importantă de la serviciul vamal Odesa?

Sunt curios să cunosc motivele acestei amânări, dacă informația este veridică. Ar fi a treia prelungirea termenului introducerii în Transnistria plăcuțelor de înmatriculare neutre (nici măcar nu plăcuțelor moldovenești).

Cât se poate de cedat unilateral? Guvernările precedente au transformat rezolvarea conflictului transnistrean în strada cu circulația într-o direcție. Spre Tiraspol. Ei, acolo erau interese oligarhice obscure comune și dependența puternică a unor politicieni corupți de Moscova. Acum de ce guvernarea merge cu aceeași paradigmă nocivă pentru Republica Moldova?”, a publicat Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

Obligativitatea pentru șoferii din stânga Nistrului de a circula în Ucraina cu numere neutre a fost amânată pe 10 ianuarie 2022. Ucraina a prelungit termenul, în urma unei solicitări a Ambasadei Moldovei în Ucraina în adresa ministerului de Externe de la Kiev.


Pub