Chelner și barista, la 92 de ani: O femeie de pe insula Creta a impresionat un jurnalist român

„O ador pe Hermioni”, așa își începe postarea jurnalistului român Daniel Buzdugan. Plecat la odihnă acesta a rămas impresionat de o femeie de pe insula Creta, care la 92 de ani este chelner și barista în cafeneaua pe care o administrează. Acesta a povestit că merge câte 6-7 kilometri pe jos doar ca să poată savura „atmosfera și energia din jurul cafenelei” în care lucrează Hermioni.

Foto: Fb/ Daniel Buzdugan

„O ador pe Hermioni. Are 92 ani. Este chelneriță, barista și patroana unei cafenele dintr-un sat de munte cretan. Uneori dimineața o iau la pas printre măslini 6-7 km și din sătucul de la malul mării să ajung în satucul de pe stânci doar ca să savurez atmosfera și energia din jurul acestei cafenele. E atâta bunătate în lumea de aici încât nu vă puteți imagina...


Am stat cu oamenii de vorbă ore întregi, pe google translate. Am băut raki și cafea cu părintele din sat și mi-a spus povestea lui, atenian strămutat de 31 de ani în Creta. A fost superb! Știu să se bucure și la 90-92 de ani. E multă PACE în Creta. Locuri frumoase sunt peste tot în lume, dar bunătate, lipsă de stres, bucurie și fericire care să-ți explodeze în suflet ca-n aceste locuri eu nu am mai văzut!”, a relatat Daniel Buzdugan, într-o postare pe pagina sa de Facebook.


Pub