Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   O nouă explozie la Kabul.…

O nouă explozie la Kabul. O rachetă a lovit o clădire în apropiere de aeroport

O nouă explozie a avut loc duminică în apropiere de aeroportul din Kabul, relatează Reuters. O rachetă a lovit o casă în apropiere de aeroport.

Potrivit unui oficial al Ministerului Sănătăţii, explozia ar fi fost cauzată de o rachetă care a lovit o casă din apropierea aeroportului.

Aeroportul nu a fost lovit în mod direct. Nu se cunoaște dacă există victime.

Cu doar câteva zile înainte de termenul la care evacuarea Afganistanului trebuie încheiată, operațiunile au fost întrerupte de un atac terorist care a avut loc joi, la intrarea în aeroportul din Kabul. Un atacator sinucigaș s-a detonat în mijlocul mulțimii, omorând și rănind civili afgani, militari americani și talibani deopotrivă. Pe măsură ce operațiunile de evacuare se apropie de termenul limită, apar tot mai multe alerte de securitate.

După fuga președintelui Ashraf Ghani, Guvernul afgan a căzut, iar talibanii au preluat complet controlul țării. Aceștia au cucerit duminică, 15 august, capitala Kabul, după zece zile în care au acaparat cu ușurință restul țării.

Comandanții talibani și câțiva zeci de luptători înarmați au ocupat Palatul prezidențial.

În acest timp mii de afgani au luat cu asalt aeroportul ca să părăsească țara. Statele Unite au evacuat până acum 117 000 de oameni din Afganistan.