(video) Un liceu din capitală a atins rata de vaccinare de 90 % în rândurile cadrelor didactice

elevi
Foto: Inquam Photos/Virgil Simonescu

90 % dintre profesorii Liceului Teoretic „Lucian Blaga” sunt deja vaccinați împotriva COVID-19. Din spusele directoarei instituției, Valentina Olaru, acest rezultat a fost atins, fiindcă liceul și-a setat obiectivul „de a reveni la școală cu prezență fizică și de a comunica direct cu elevii fiind în siguranță”.

Acest lucru a fost făcut public de către Ministerul Sănătății prin intermediul publicării filmulețului atașat mai jos.

„Vaccinarea e modalitatea de a oferi siguranță atât copiilor, cât și cadrelor didactice, comunității în întregime. Fiind parte a unei societăți, suntem responsabili pentru sănătatea celor care ne înconjoară”, a spus Iulia Croitor, directoare adjunctă la Liceului Teoretic „Lucian Blaga”.

Totodată, profesorii spun că abia așteaptă să revadă copiii în clase.

„Fiind la distanță, nu poți înțelege copilul. Pentru mine a fost destul de dorită această revedere, pentru că ecranul calculatorului ne face să fim reci și distanți. Un zâmbet, un gest ne ajută să ne înțelegem din priviri”, a spus şi profesoara Elena Pleșca.

Vă amintim, conform deciziei autorităților, de la 1 septembrie, instituțiile de învățământ din Moldova revin la predarea în regim obișnuit. De aceea, profesorii care nu sunt vaccinați vor trebui să prezinte la fiecare două săptămâni testul la COVID-19.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente