Peter Mihalko a părăsit Republica Moldova. Ce mesaj a transmis

Anticorupţie.md
29/08/2021

Diplomatul Peter Mihalko a părăsit, sâmbătă, Republica Moldova, după ce a condus timp de patru ani Delegaţia Uniunii Europene la Chişinău. Acesta a transmis un mesaj de adio de pe Aeroportul Internaţional Chişinău.

„Plecăm astăzi din Moldova după patru ani în postuL de ambasador al Uniunii Europene. Am fost fericiți aici și am găsit o mulțime de prieteni în această țară frumoasă. Vom fi mereu fericiți ori de câte ori ne vom putea întoarce să vedem Moldova și oamenii ei prosperi! Toate cele bune, Moldova, numai bine vouă, prieteni dragi!”, a scris diplomatul european pe pagina sa de facebook.

Peter Mihalko a plecat, însoţit de soţia sa Mirka, la Bratislava, după care urmează să plece la Baku pentru a prelua pentru patru ani mandatul de şef al Delegaţiei Uniunii Europene în Azerbaidjan.

Delegaţia Uniunii Europene la Chişinău va fi condusă în următorii patru ani de Janis Mazeiks, ex-subsecretar de stat şi director politic în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Letonia. În cariera sa diplomatică, Mazeiks a fost reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă Consiliul Europei, reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă ONU la Geneva, iar în perioada 2013 – 2018 a fost ambasador, reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă ONU la New York.

 

Anticorupţie.md
29/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii