/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Femeia soldat care a devenit celebră datorită fotografiilor cu bebeluși afgani a fost ucisă în atacul ISIS din Kabul

29 august 2021, ora 13:56

Sergentul Nicole Gee, 23 de ani, din Sacramento, California, se află printre cei 13 militari americani care și-au pierdut viața în atacul sinucigaș de la aeroportul din Kabul. La scurt timp după ce Pentagonul a făcut publică lista cu numele lor, s-a aflat că ea era unul din militarii care țineau în brațe bebeluși afgani pe aeroport, imagini care au făcut înconjurul lumii, scrie digi24.ro.

“I love my job” (Îmi iubesc meseria), a scris Nicole Lee la poza cu ea ținând în brațe un bebeluș afgan, pe care a postat-o pe Instagram pe 21 august.

La câteva zile după a avut atacul sinucigaș la intrarea în aeroport, unde militarii americani făceau controlul de securitate pentru cei care voiau să intre pentru a părăsi țara. Nicole Lee făcea parte din trupele de pușcași marini și și-a pierdut viața în atentat, alături de alți zece camarazi de la pușcașii marini, unul de la infanterie și unul de la marină.

Pentagonul a publicat sâmbătă lista cu numele lor, iar Nicole a fost recunoscută imediat ca una din femeile-soldat care au avut grijă de copiii afgani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram