/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Emiratele Arabe Unite îşi redeschid porţile pentru turiştii vaccinaţi din întreaga lume

29 august 2021, ora 20:09

Emiratele Arabe Unite au anunţat că vor începe din nou să acorde viză turiştilor din întreaga luume vaccinaţi complet împotriva covid-19, începând de luni, cu o lună înainte de deschiderea Expoziţiei universale 2020, eveniment amânat un an din cauza crizei sanitare, relatează AFP, citat denews.ro.

Această decizie vine în contextul uneo scăderi a ratei infectărilor în ţara din Golf, care a înregistrat mai puţin de 1000 de noi cazuri în mai multe zile consecutive pentru prima dată după câteva luni.

Redeschiderea porţilor pentru turişti a fost hotărâtă pentru creşterea economică a ţării.

Cei care doresc să meargă în Emiratele Arabe Unite trebuie să fie vaccinaţi complet cu unul dintre serurile aprobate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, şi anume AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna, Pfizer/BioNTech, Sinopharm sau Sinovac.

De asemenea, toţi pasagerii care ajung în Emirate cu viză de turist trebuie să facă un test PCR la aeroport.

În Emiratele Arabe Unite viaţa a revenit într-o mare măsură la normal, însă locuitorii încă trebuie să respecte reguli de distanţare socială şi să poarte mască în exterior şi în locurile publice.

Odată cu deschiderea Expoziţiei Universale, în octombrie, Dubai speră să primească numeroşi vizitatori, după un an şi jumătate marcat de criza sanitară.

Dubai s-a numărat primtre primele destinaţii turistice care şi-au deschis porţile pentru vizitatorii internaţionali în iulie 2020, în plină pandemie. Abu Dhabi a făcut acelaşi lucru în decembrie.

În total, ţara a înregistrat peste 715 cazuri de covid-19. Dintre cei infectaţi, peste 2.000 au murit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram