(video) Ceban spune că a fost „avertizat" să-și închidă gura, că va veni procurorul: „Nu speriați ariciul cu fundul gol”

Primarul capitalei, Ion Ceban, este revoltat de faptul că până la această oră nu a primit un răspuns de la autoritățile centrale privind măsura care o pot aplica în legătură cu profesorii și alți angajați ai instituțiilor de învățământ nevaccinați. Acesta spune că ieri a încercat să comenteze evenimentele din PMAN, organizate cu ocazia Zilei Independenței, însă „persoane terțe i-au transmit să nu o facă”. „Mi s-a transmis că va veni procurorul și că mă vor liniști”, a declarat Ceban, astăzi în cadrul unui eveniment.

Foto: UNIMEDIA

Sunt foarte deranjat că în această perioadă nimeni nu a binevoit să ne răspundă care este totuși mecanismul pe care îl putem aplica în raport cu profesorii, educatorii, paznicii, cei care mătură în jurul școlii și în școală. De ce sunt revoltat? Încercam ieri să comentez într-un fel sau altul, nu au vrut să stric sărbătoarea, mi s-a transmis așa voalat de terțe persoane să tac. Dacă toată lumea tace, eu nu vreau să tac. Nu am tăcut cât a fost Guvernul precedent.

Amintesc, deciziile pe care le-am luat au fost pe cont propriu și revenirea la școală la 1 septembrie, dacă vă aduceți aminte cu inclusiv am zis că dacă vreți mă dați în judecată, mă penalizați, pe mine nu copiii, pedagogii. Cu cimitirele, când trebuia să aibă ceva, vorba lui Timofti, și nu aveau să ia decizia să le închidă sau deschidă, cu transport public, parcuri mi-a sărit lumea în cap.

Eu nu voi tăcea și chiar dacă mi s-a transmis că va veni procurorul sau nu știu cine și că mă vor liniști, nu speriați ariciul cu fundul gol. Eu fac totul ce este în câmpul legal, iar ceea ce s-a întâmplat ieri în PMAN, aproape 6 milioane lei, faptul că săptămâna trecută s-au acceptat bani pentru Arena Chișinău, iar pentru profesori nu s-au găsit.

Mesajul meu - Vă rog să vă revizuiți această decizie, să acoperiți aceste teste atâta timp cât aveți bani pentru chefuri și pentru alte lucruri și să nu hărțuiți profesorii. Ieri, toate punctele din decizie CNESP le-au încălcat cei care au organizat și participat la acest eveniment”, a declarat Ceban.



Primarul capitalei, Ion Ceban, a criticat dur autoritățile centrale, după organizarea evenimentelor ieri în PMAN, cu ocazia Zilei Independenței. Acesta spune că a fost invitat, dar nu a mers. „Ceea ce s-a întâmplat ieri a fost de ordinului teatrului absurdului. Nunta lui Chicu înmulțit la o sută”.


Pub