Principală  —  IMPORTANTE   —   Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, invitat…

Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, invitat la deschiderea sesiunii Legislativului României

Preşedintele Parlamentului R. Moldova, Igor Grosu, va participa la deschiderea celei de-a doua sesiuni a Legislativului României, din 1 septembrie.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, sâmbătă, în acest sens un memorandum intern care precizează că preşedintele Parlamentului R. Moldova, împreună cu o delegaţie parlamentară, va efectua, în perioada 31 august – 2 septembrie, o vizită oficială la Bucureşti, ca urmare a invitaţiei adresate de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, de a participa la deschiderea celei de-a doua sesiuni parlamentare de anul acesta, la data de 1 septembrie.

„Acţiunea îşi propune atât consolidarea relaţiei privilegiate dintre legislativul român şi Parlamentul R. Moldova, cât şi reconfirmarea dorinţei celor două ţări de a încuraja cooperarea în vederea susţinerii proiectelor comune de interes major” se arată în memorandum.

La solicitarea Ambasadei R. Moldova la Bucureşti, în proiectul de program al vizitei preşedintelui Parlamentului au fost incluse convorbiri cu preşedinţii celor două Camere, Anca Dragu şi Ludovic Orban, întrevederi bilaterale ale preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de comisii parlamentare, precum şi primirea la preşedintele Klaus Iohannis.

Președintele României, Klaus Iohannis, a venit la Chișinău pentru a participa la celebrarea celei de-a 30-a aniversări de la proclamarea independenței R. Moldova.