fbpx

Festivalul AuGust 2021: 2 târguri, 50 de expozanți, peste 1000 de vizitatori și multe evenimente despre AgriCultura din Moldova

Cea de-a 4-a ediție a Festivalul AuGust a fost organizată, în perioada 15-22 august, cu o multitudine de evenimente offline și online, cu scopul de a crea reflecții asupra agriculturii și a culturii din Moldova, și cum aceste două domenii pot comunica între ele. Timp de 1 săptămână, toți cei interesați de agricultură, dar și de domeniul culturii, au avut parte de seminare informative, ateliere interesante, 2 târguri de sezon și artizanat, concerte, expoziții și cinema în aer liber.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Festivalul AuGust 2021 a culminat pe 22 august în fața Casei de Cultură din orașul Durlești, unde vizitatorii au putut procura fructe și legume de sezon, produse eco-responsabile, produse de artizanat de la producători, prezenți la eveniment.

Mai mult, cei prezenți la eveniment au putut să se relaxeze pe bean bag-uri, să mănânce bucate gustoase gătite cu drag de Pro Sănătate, să picteze torbițe și să împletească covorașe sustenabile cu Green Up Mom, dar și să se informeze despre procesul de reciclare a produselor electronice în Republica Moldova împreună cu EcoRecycling și EcoDigital.

Vizitatorii pasionați de artă au putut urmări procesul de creație a unei picturi murale împreună cu Radu Dumbravă, admira expozițiile din cadrul concursurilor Au Gust cu subiectul „Sămânța”, operele create de artista în rezidență Arina Cazac, concertul Ministerului Subculturii și a trupei Dim The Light.

Iar seara a culminat cu proiecția mai multor scurtmetraje de marca Moldox și filmul lui Dragoș Turea, Gradina Sovietică, cu prezența regizorului.

Pe online, în cele 2 săptămâni, publicul a putut participa la discuții despre „primii pașii de întreprins pentru a înființa o afacere”, „ce înseamnă proprietatea intelectuală și cum aceasta ne protejează activitatea profesională”, „de ce avem nevoie de copaci și arbuști fructiferi în mediul urban” și „cum putem face față schimbărilor climatice cu ajutorul agriculturii inteligente”.

Pe lângă atelierele online, publicul a putut participa și la discuții despre provocările cu care se confruntă, ce activități întreprind și cum se implica în comunitatea locală, cu moldoveni din diasporă Association Alsace Moldavie, Asociația Noroc Olanda și Association Sud-Ouest și cu grupurile de inițiativă locală din Durlești. Toate aceste ateliere și discuții pot fi urmărite pe pagina noastră de Facebook.

La evenimentul de închidere, fondatoarea festivalului AuGust, Parascovia Sava, a mulțumit partenerilor și participanților pentru interesul exprimat față de inițiativa noastră de promovare a producătorilor, artizanilor locali, a agriculturii dar și promovarea culturii în orașul Durlești.

Cea de-a 4-a ediție a Festivalului AuGust a fost organizat de Agro-Dicom împreună cu partenerii Construct Depo, Primăria orașului Durlești, Institutul de Horticultură și Bacifera.

Și pentru că unul dintre scopurile AuGust este promovarea producătorilor autohtoni, vă invităm în continuare la Târgul Au Gust de Weekend, în fiecare sâmbătă și duminică, în incinta Construct Depo, strada Codrilor 16, Buiucani. Intrare Gratuită.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button