/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Premierul R. Moldova și cel al Ucrainei au semnat amendarea Acordului de comerț liber moldo-ucrainean

28 august 2021, ora 16:01

Premierul R. Moldova, Natalia Gavrilița și cel al Ucrainei, Denys Shmygal au semnat Protocolul cu privire la amendarea Acordului privind comerțul liber dintre Guvernele celor două țări. 

„Acest protocol reconfirmă voința celor două țări de a contribui reciproc la dezvoltarea relațiilor comercial-economice bilaterale. Documentul va facilita investițiile și va încuraja mediul de afaceri să valorifice pe deplin regimul comercial existent cu UE”, a menționat Natalia Gavrilița.

Astfel, la modul practic, producătorii autohtoni vor putea importa materii prime și componente originare din Ucraina pentru a le prelucra în țara noastră. Ulterior, le vor exporta produsul final în statele membre UE, însoțindu-l de certificatele de origine moldovenească fără taxă sau cu taxa vamală redusă, conform regimului preferențial existent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram