miercuri, 17 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeCea mai performantă semănătoare Tume, acum în proprietatea fermierului Viorel Popovici

Cea mai performantă semănătoare Tume, acum în proprietatea fermierului Viorel Popovici

Recomandate

Semănătoarea Tume Super Nova Combi 4000 a ajuns în întreprinderea agricultorului Viorel Popovici din raionul Telenești.

Utilajul a fost declarat drept prima semănătoare din Europa cu ajutorul căreia poate fi realizat semănatul diferențiat la culturile de cereale.

Tume Super Nova Combi 4000 este adaptată atât pentru a realiza lucrările de semănat în sistemul No-Till, Mini-Till, cât și cel convențional.

Semănătoarea poate fi adaptată tuturor tipurilor de sol, stabilind densitatea de semănat și adâncimea de încorporare a seminței în dependență de structura acestuia.

Asigură o lungime de lucru de 4 metri, iar capacitatea buncărului a fost mărită până la 5,5 m3.

Greutatea brăzdarului poate fi ajustată în timpul lucrării. Masa maximă fiind de 200 kg/brăzdar.

Zilele trecute, Tume Super Nova Combi 4000 a ajuns în întreprinderea Virolond-Agro, datorită distribuitorului oficial Vadalex-Agro, Viorel Popovici devenind primul proprietar al unei astfel de semănători din Moldova.

Utilitatea acesteia deja a fost testată la semănatul culturii de rapiță, iar productivitatea ajunge la 50 de hectare semănate într-o zi, potrivit lui Viorel Popovici.

„Tume Super Nova Combi 4000 ușurează mult lucrul. În primul rând, conectată la tractor prin sistemul ISOBUS devin un tot întreg ce poate lucra atât noaptea, cât și ziua. Zilele trecute am semănat 50 de hectare de rapiță timp de o zi de lucru, în 2 schimburi, adică asigură o productivitate dublă comparativ cu semănătoarea pe care am avut-o până acum.

Faptul că semănătoarea nu seamănă în locurile unde deja a trecut este un mare avantaj, mai ales în capătul parcelelor. Semănătoarea nu necesită o pregătire minuțioasă a terenului, fiind adaptată și pentru semănatul direct, cât și după lucrarea terenului. Urmează să o testăm și la semănatul culturilor de toamnă”, ne-a explicat Viorel Popovici.

Semănătoarea este dotată cu transmisie electrică și cu sistemul ISOBUS – ce asigură conectarea cu sistemul de navigare al tractorului, semănătoarea poate fi reglată de la monitorul acestuia.

„Super Nova Combi 4000 poate regla automat norma de semănat în câmp, în dependența de fertilitatea solului. Până acum, tehnologia era disponibilă doar la semănătorile prășitoare. Astfel, Tume a creat prima semănătoare produsă în Europa care include acest sistem. Secțiile de semănat se închid în zonele unde deja a fost realizat semănatul pentru a evita suprapunerea rândurilor”, ne-a confirmat Mihai Crocmazan, șeful Departamentului tehnic Vadalex Agro.

Super Nova Combi este sigură de utilizat – are platforme, scări și șine bune. Construcția spațioasă facilitează mult întreținerea.

Pentru mai multe detalii, apelați la reprezentanții companiei Vadalex-Agro.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale