image
Sursa foto: Profimedia

Focuri de armă la aeroportul din Kabul, în timpul decolării unui avion militar italian, plin cu civili afgani

Focuri de armă au fost trase pe aeroportul din Kabul, în timp ce un avion militar de transport al Italiei, plin cu civili afgani, decola, conform unor surse citate de Reuters, transmite Digi24.

Focurile de armă au fost trase de către forțele de securitate afgane și au fost îndreptate în aer, pentru a dispersa mulțimea de oameni care vor să intre pe aeroport, nu înspre avionul militar italian care decola, scrie Reuters, citând o sursă guvernamentală.

La bordul aeronavei se aflau 100 de civili afgani. Focurile au fost trase la câteva minute după decolarea aeronavei. Conform sursei citate, avionul nu a fost avariat ca urmare a incidentului.

Situația rămâne extrem de tensionată pe aeroportul din Kabul, acolo unde zeci de civili afgani încearcă să scape din Afganistanul controlat de talibani.

Talibanii au preluat în 15 august 2021, controlul în Kabul și, practic, asupra întregului Afganistan.

Ultimul bastion necucerit este aeroportul situat la nord de Kabul, unde forțe americane și ale aliaților organizează evacuarea propriilor cetățeni, dar și a miilor de afgani care nu vor să trăiască sub un regim taliban. 

Talibanii au promis că vor fi pașnici și nu vor încălca drepturile civililor, însă situația este departe de a putea fi catalogată drept stabilă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: