image
Sursa foto: gov.md

Premierul RM a avut o întrevedere cu președintele Poloniei: Ce subiecte au fost discutate

Premierul Natalia Gavrilița s-a întâlnit ieri cu președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova. Andrzej Duda a declarat că guvernul Poloniei este gata să ofere asistență pentru reforme în agricultură, securitate, educație și justiție.

Președintele Andrzej Duda a menționat că este gata să ofere ajutor necondiționat Republicii Moldova pentru parcursul său european și pentru edificarea unui stat puternic economic, stabil și sigur în regiune.

Șeful Executivului a salutat vizita înaltului oaspete la Chișinău și a mulțumit pentru sprijinul constant și semnificativ oferit țării noastre de către Polonia, în mai multe domenii prioritare: integrare europeană, gestionarea crizei pandemice prin donarea echipamentelor medicale, dar și asistența oferită de partea polonă în cadrul Programului de Asistență pentru Dezvoltare (Polish Aid).

Premierul a accentuat că integrarea europeană este principala prioritate strategică a Guvernului: „Ne-am angajat să depunem toate eforturile necesare pentru a avansa semnificativ în implementarea Acordului de Asociere cu UE și asigurarea standardelor europene în Republica Moldova”, adăugând că autoritățile se vor concentra pe reforma justiției și combaterea corupției, precum și pe reformele economice și sociale necesare pentru creșterea bunăstării cetățenilor.

Valorificarea potențialului comerical-economic bilateral a constituit un alt subiect pe agenda discuțiilor. În acest context, premierul a exprimat deschiderea Republicii Moldova pentru promovarea exporturilor de mărfuri moldovenești pe piața poloneză, în condițiile în care Republica Polonă rămâne a fi un partener valoros pentru țara noastră, ocupând poziția de frunte printre țările UE la importul vinurilor moldoveneşti.

Noutăţile partenerilor

comentarii: