image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Zelenski: „Forțele militare ruse din regiunea transnistreană sunt o sursă de insecuritate; Trebuie să ne unim eforturile”

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, afirmă că nu există dezvoltare fără securitate și stabilitate, iar în acest sens, forțele militare ruse din regiunea transnistreană reprezintă o sursă de insecuritate.

„Țările noastre marchează 30 de ani de independență în condiții deloc ușoare, în sensul securității, care ne tot încearcă rezistența. În acest sens, vă doresc rezistență și putere. Fie ca independența să dureze mii de ani, iar aici să domine pacea și înțelegerea”, a declarat Zelenski, în cadrul unui briefing comun.

„Astăzi ne-am întâlnit în compania prietenilor și partenerilor și am discutat despre aspecte ce țin de securitate și interacțiune pentru asigurarea acesteia. Înainte de toate, apreciem înalt participarea RM, a Poloniei și România la Platforma Crimeea, care poate deveni o platformă pentru soluționarea conflictelor regionale. Astăzi dezvoltarea nu poate fi asigurată fără securitate și stabilitate. Înaltă rămâne amenințarea militară în jurul Ucrainei. Altă sursă de insecuritate sunt forțele militare ruse în regiunea transnistreană, Abhazia și Osetia de Sud. Trebuie să lucrăm împreună, să consolidăm eforturile noastre ca vecini, ca prieteni și ca popoare înfrățite”, a punctat președintele ucrainean.

Zelenski Iohannis Sandu DudaZelenski Iohannis Sandu Duda

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: