(video) Maia Sandu, după întrevederea cu președinții Ucrainei, României și Poloniei: Nu există o țară independentă fără prieteni buni

După ce au participat la ceremonia dedicată celei de-a 30-a aniversări a Independenței Republicii Moldova. Maia Sandu împreună cu Președintele României, Klaus Iohannis, Președintele R. Polone, Andrzej Duda și Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski au făcut declarații de presă.

Foto:

„Astăzi celebrăm 30 de ani de Independență și am o deosebită plăcere să gazduiesc acești șefi de stat. Vă mulțumesc pentru că ne onorați astăzi cu prezența, în ciuda ceței de dimineață. Bine ați venit la Chișinău. Succesul R. Moldova depinde de relațiile pe care și le construiește cu alte țări. Nu există o țară independentă fără prieteni buni. Prezența colegilor de astăzi la Chișinău este o dovadă a faptului că în acești 30 de ani am reușit să construim multe lucruri frumoase și utile. Ca țară independetă este important și noi să fim prezenți în sprijinul partenerilor noștri, România, Ucraina și Polonia ne ajută la consolidarea reală a independenței țării noastre. R. Moldova are prieteni adevărați, parteneri regionali de încredere”, a spus Maia Sandu.

„Sunt deosebit de bucuros să revin la Chișinău. Tot astăzi, sărbătorim 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice. România și Moldova sunt unite printr-o legătura etrem de tranică. România a fost până acum cel mai sincer și apropiat prieten al R. Moldova. Am încredere că eforturile depuse de către Maia Sandu și de Guvern își vor arăta roadele în beneficiul cetățenilor R. Moldova. România va rămâne și în viitor cel mai apropiat prieten al R. Moldova. Suntem gata să acordăm toată susținerea noastră”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

„Vă mulțumesc doamna președintă pentru invitația la Chișinău. Felicitări cetățenilor R. Moldova. Am discutat despre Parteneriatul Estic, dar și despre inițiativa regională a celor Trei Mări. Cele trei state, Republica Moldova, Ucraina și Georgia sunt cele mai apropiate state din această parte a Europei și vom face tot pusibilul ca Republica Moldova să se poată alătura Uniunii Europene cât mai repede”, a declarat Președintele R. Polone.

„Felicitări pentru țara voastră frumoasă, poporul frumos al Republicii Moldova. 30 de ani de Independență se sărbătoresc în condiții deloc ușoare, în sensul securității. Doresc rezistență și putere. Fie ca independența să dureze mii de ani - pe terenul dumneavostră să domine prosperitatea și liniștea. Doresc cetățenilor R. Moldova putere, să fie în țară doar pace. Mulțumesc pentru inițiativa Platforma Crimeea, apreciem participarea la summit-ul de inaugurare a președintelui Poloniei, președintei Moldovei, precum și prim-ministrul României Mulțumesc pentru invitație, mulțumesc pentru dialog”, a menționat Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Ceremonia dedicată celei de-a 30-a aniversări a Independenței Republicii Moldova a luat sfârșit. La eveniment a participat șefa statului, Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, prim-ministra Natalia Gavrilița, dar și alți miniștri.

Programul evenimentelor dedicate celor 30 de ani de Independență inițial a fost amânat cu circa o oră.

Potrivit ultimelor informații, avionul președintelui Ucrainei a plecat la Odesa, după ce a așteptat îmbunătățirea vremii de afară pentru a putea decola, iar avionul cu cortegiul președintelui României așteaptă la sol la București.


Pub