(video) Volodimir Zelenski îi felicită pe moldoveni cu Ziua Independenței și îi mulțumește președintei pentru participarea la Platforma Crimeea: „Vă doresc rezistență și putere”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, aflat astăzi la Chișinău, a venit cu un mesaj de felicitare pentru locuitorii țării cu ocazia Zilei Independenței R. Moldova. După întrevederea cu șefa statului, Maia Sandu, dar și ceilalți doi președinți, ai României și al Poloniei, oficialul ucrainean a făcut declarații de presă. Acesta a mulțumit președintei pentru participarea la Summit-ul de la Kiev - Platforma Crimeea.

Foto: captură video

„Felicitări țării voastre frumoase, poporulului vostru și în special doamnei președinte, Maia Sandu, cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova. Țările noastre marchează 30 de ani de independență în condiții deloc ușoare, în sensul securității care ne tot încearcă rezistența. În acest sens vă doresc și cetățenilor dumneavoastră rezistență și putere. Fie ca independența să dureze mii de ani și pe terenul vostru să domine pace, prosperitate și înțelegere.

Astăzi ne-am întâlnit în compania de parteneri și prieteni care ne permit să discutăm despre aspecte ce țin de securitate și interacțiune pentru asigurarea acesteia. Întâi de toate, mulțumesc pentru inițiativa Platforma Crimeea, apreciem înalt participarea președintelui Poloniei, Moldovei, precum și prim-ministrului României pentru participarea la Summitul inaugural, care a dat start unui obiectiv măreț și ambițios de a elibera Crimeea”, a declarat Zelenski.

Urmăriți aici declarațiile celorlalți președinți:


Președintele României, Klaus Iohannis, a ajuns în PMAN, alături de delegația din România, la puțin timp de la începerea ceremoniei, iar Volodimir Zelenski, alături de echipa din Ucraina, au ajuns spre final.


Pub