Klaus Iohannis, aflat la Chișinău de Ziua Independenței R. Moldova: Țările noastre sunt unite printr-o legătură extrem de trainică

Președintele României, Klaus Iohannis, a ținut un discurs alături de Maia Sandu, Volodimir Zelenski și Andrzej Duda, după ce au participat la ceremonia dedicată celei de-a 30-a aniversări a Independenței Republicii Moldova. Acesta a menționat că România va continua să sprijine Republica Moldova în parcursul său european, iar România și Republica Moldova sunt „unite printr-o legătură extrem de trainică, comunitatea de limbă, cultură și istorie”.


Foto: Captură de ecran

„Sunt deosebit de bucuros să revin la Chișinău, în acest moment de sărbătoare, la aceasta aniversare de 30 ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova. Tot astăzi sărbătorim 30 de ani de la stabilirea relațiilor noastre diplomatice, România fiind primul stat din lume care a recunoscut independența Republicii Moldova. De altfel, România și Republica Moldova sunt unite printr-o legătură extrem de trainică, comunitatea de limbă, cultură și istorie. 

Nu poate decât să ne bucure că societatea din Republica Moldova a optat pentru înscrierea pe un parcurs pro-reformă și european ireversibil, ceea ce prezintă un exemplu demn de urmat întregii regiuni. Avem acum oportunitatea unei cooperări aprofundate și conjugate la nivel prezidențial, guvernamental și parlamentar, pentru luarea deciziilor necesare avansării agendei bilaterale precum și a parcursului european a Republicii Moldova. Suntem pregătiți să oferim întreaga noastră susținere în procesele de transformare, modernizare și implementare a reformelor. Am încredere că eforturile depuse de către Maia Sandu și de Guvern își vor arăta roadele în beneficiul cetățenilor R. Moldova. România va rămâne și în viitor cel mai apropiat prieten al R. Moldova. Suntem gata să acordăm toată susținerea noastră”, a declarat Președintele României, Klaus Iohannis. 

Președintele României, Klaus Iohannis, a ajuns în PMAN, alături de delegația din România, la puțin timp de la începerea ceremoniei, iar Volodimir Zelenski, alături de echipa din Ucraina, au ajuns spre final.


Pub