Președinta CC, de Ziua Independenței: „Vom continua să garantăm valorile enunțate în Declarația de Independență, reflectate și în Constituție”

Președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, a transmis un mesaj de felicitare, cu ocazia a 30 de ani de la obținerea independenței Republicii Moldova. Aceasta a vorbit despre importanța Declarației de Independență și a venit cu o urare pentru cetățeni.

Foto: CC

„Se împlinesc 30 de ani de la semnarea Declarației de Independență. Pe lângă semnificația ei politică, în contextul renașterii noastre naționale, Declarația de Independență ocupă un loc special în cadrul blocului de constituționalitate. Forța juridică a acestui act a fost scoasă în evidență în jurisprudența Curții Constituționale din ultimii ani.

Cu acest prilej, le urez tuturor cetățenilor noștri, din numele Curții Constituționale, bunăstare și sănătate, atât de necesare în perioada de timp pe care o parcurgem. Îi asigur că vom continua să garantăm cu efectivitate valorile enunțate în Declarația de Independență, valori care sunt reflectate, totodată, și în Constituția Republicii Moldova.

Dincolo de angajamentul nostru, ca autoritate constituțională, este absolut necesară convingerea fermă a cetățenilor în importanța acestor valori, în calitatea lor de participanți la viața politică. Doar în acest mod, idealurile proclamate în Declarația de Independență vor putea fi realizate.

La mulți ani Republica Moldova!”, se menționează în mesajul de felicitare al președintei CC.

Cu prilejul zilei independenței, la Chișinău au venit, cu vizite oficiale, trei șefi de stat: președintele României, Klaus Iohannis, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și președintele Republicii Polone, Andrzej Duda.

Înalții oficiali au participat, alături de președinta R. Moldova, Maia Sandu, la ceremonia dedicată celei de-a 30-a aniversări a Independenței Republicii Moldova.


Pub