Președintele Poloniei, la cei 30 de ani de Independență a Moldovei: Suntem gata să vă oferim tot sprijinul european

Președintele Republicii Polone, Andrzej Duda în cadrul conferinței de presă comună, alături de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, președintele României, Klaus Iohannis și președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a felicitat cetățenii R. Moldova cu cei 30 de ani de Independență. Acesta a menționat că, „vom face tot posibilul ca Republica Moldova să se apropie cat mai repede de Uniunea Europeană”.

Foto: Captură de ecran

„Vă mulțumesc din suflet pentru invitație. Mă bucur că sunt aici, în cercul președinților. Rog cetățenii R. Moldova să accepte felicitările mele cu ocazia zilei de astăzi. Am putut discuta problemele regiunii, mă bucur că am putut discuta despre siguranța regională, mai ales sprijinul oferit R. Moldova care va apropia țara de Uniunea Europeană. Am discutat și despre parteneriatul Estic din care face parte și R. Moldova.

Vom face tot posibilul ca Republica Moldova să se poată alătura de UE cât mai repede. Suntem adepții ușilor deschise în Europa. Rezultatul alegerilor arată că această țară a revenit pe calea europeană, suntem gata să ne împărtășim experiența Poloniei, pe care o considerăm una de succes, mai ales pe plan economic. Suntem gata să ajutăm în funcție de voința și interesul autorităților R. Moldova, să vă oferim tot sprijinul european”, a declarat, Andrzej Duda.



Pub