Un copil de doar 12 ani a câștigat peste 7 000 000 de lei în vacanța școlară. S-a aventurat într-un domeniu dificil

27 Aug. 2021, 15:26
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
27 Aug. 2021, 15:26 // Actual //  bani.md

Un băiat de 12 ani din Londra a câștigat aproximativ 290.000 de lire sterline (peste 7 000 000 de lei moldovenești)  în timpul vacanței școlare, după ce a creat o serie de opere de artă pixelate numite Weird Whales și a vândut jetoane nefungibile (NFT), scrie BBC.

Cu NFT-uri, opera de artă poate fi „tokenizată” pentru a crea un certificat digital de proprietate care poate fi cumpărat și vândut.

În general, acestea nu oferă cumpărătorului arta reală sau drepturile de autor ale acesteia.

Benyamin Ahmed își păstrează câștigurile sub forma Ethereum – cripto-monedă în care au fost vândute.

Aceasta înseamnă că ar putea crește sau scădea în valoare și nu există nicio rezervă din partea autorităților dacă portofelul digital în care le ține este piratat sau compromis.

Nu a avut niciodată un cont bancar tradițional.

Extrem de mândru

Colegii de clasă ai lui Benyamin nu știu încă de noua sa crypto-bogăție, deși a realizat videoclipuri pe YouTube despre hobby-ul său, pe care îl practică alături de înot, badminton și taekwondo.

Tatăl lui Benyamin, Imran, un dezvoltator de software care lucrează în finanțele tradiționale, i-a încurajat pe Benyamin și pe fratele său, Yousef, să înceapă codarea la vârsta de cinci și șase ani.

Copiii au avut avantajul unei rețele puternice de experți în tehnologie pentru a solicita sfaturi și ajutor – dar el este extrem de mândru de ei.

Weird Whales este a doua colecție de artă digitală a lui Benyamin, după un set inspirat anterior de Minecraft, care s-a vândut mai puțin bine.

De data aceasta, el s-a inspirat dintr-o bine-cunoscută imagine meme de balenă pixelată și un stil popular de artă digitală, dar și-a folosit propriul program pentru a crea setul de 3.350 de balene de tip emoji.

Benyamin lucrează deja la cea de-a treia colecție cu teme de super-eroi.

Imran este „100% sigur” că fiul său nu a încălcat legea drepturilor de autor și i-a angajat pe avocați să „auditeze” munca sa, precum și să primească sfaturi cu privire la modul de a-și marca propriile modele.

 

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 13:46
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
25 Apr. 2024, 13:46 // Slider //  MD Bani

Philip Morris International a prezentat Raportul Integrat pentru anul 2023 care demonstrează o creștere semnificativă pe segmentul produselor fără fum. În cadrul unei conferințe la Paris, vicepreședintele Comunicare Globală PMI, Tommaso Di Giovani, a declarat că, în 2023, veniturile companiei provenite din vânzarea produselor fără fum au constituit 36.4%. El a precizat că cea mai bună performanță a fost înregistrată pe 25 de piețe, unde ponderea produselor fără fum în venituri a depășit 50 la sută, scrie InfoMarket.

PMI estimează că la nivel mondial sunt aproximativ 33 de milioane de utilizatori adulți ai produselor lor fără fum, inclusiv 28,6 milioane de utilizatori de dispozitive de încălzire a tutunului. Produsele sunt disponibile pe 84 de piețe din întreaga lume.

Ungaria, Lituania, Portugalia, Grecia și Slovacia se disting ca având cele mai mari cote de piață pentru produsele fără fum. O cotă de piață înaltă a acestor produse sunt raportate, de asemenea, în Republica Cehă, Italia și România. 

„Aceste rezultate demonstrează că ne aflăm pe drumul corect  spre un viitor fără fum”, spune Tommaso Di Giovanni. „Majoritatea investițiilor noastre sunt concentrate în Europa, ceea ce arată importanța acestei regiuni pentru noi. Am început transformarea unităților noastre de producție din Europa, iar acum 7 dintre cele 11 fabrici specializate în producerea tutunului pentru încălzire se află în UE, cele mai mari investiții fiind în fabricile din Otopeni (România) și Bologna (Italia)”, a mai spus Tommaso Di Giovanni.

Acesta a declarat că, în ultimii ani, PMI a investit aproximativ $12,5 miliarde în dezvoltarea și cercetarea produselor fără fum, urmând obiectivul de a dezvolta alternative mai puțin nocive la fumatul tradițional.

Vorbind despre reglementare, Di Giovanni remarcă faptul că disponibilitatea produselor fără fum și accesul  la informațiil despre acestea poate contribui la reducerea ratei fumatului. Un exemplu de politică eficientă este în Suedia, unde popularitatea snusului, un produs fără fum de uz oral, a transformat Suedia în țara cu cea mai mică incidență a cancerului pulmonar din Europa.

„Acolo unde produsele fără fum sunt interzise, iar țigările tradiționale domină piața, observăm mai puține schimbări pozitive în statisticile privind rata fumatului”, a conchis el. De exemplu, în Turcia, Olanda și Brazilia, unde vânzarea produselor fără fum este interzisă, rata fumatului a rămas practic neschimbată în ultimii ani.

În schimb, țările care asigură acces la alternative fundamentate științific, au înregistrat o scădere semnificativă a ratei fumatului. De exemplu, în Suedia, între 2014 și 2022, rata fumatului a scăzut cu 50%, în Noua Zeelandă cu 48%, în Japonia cu 33% și în Regatul Unit cu 29%.

„Acest lucru confirmă importanța inovațiilor și a unei reglementări echilibrate în atingerea obiectivelor de sănătate publică pentru reducerea fumatului”, subliniază Di Giovanni. El mai precizat că politica Suediei de a deveni o „țară fără fum” până în 2025 este un exemplu de strategie de succes în această direcție.

Vicepreședintele Comunicare Globală PMI a declarat că, având în vedere tendințele actuale, Philip Morris International continuă să-și dezvolte produsele fără fum, cu scopul de a oferi fumătorilor adulți o alternativă mai puțin nocivă.

Rezultatele din 2023 subliniază progresul companiei în implementarea strategiei de reducere a riscurilor asociate fumatului și confirmă angajamentul PMI către un viitor fără fum, ceea ce, într-un final, ar putea aduce schimbări semnificative în domeniul sănătății publice la nivel global.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău