Tinerii din raionul Șoldănești au fost instruiți în vederea monitorizării eficienţei şi transparenţei procesului de implementare a planurilor locale de mediu

2-4-800×445

Potrivit Lex 21, în perioada martie-aprilie 2021, peste 50 de tineri din raionul Șoldănești au participat la patru instruiri în vederea monitorizării eficienţei şi transparenţei procesului de implementare a planurilor locale de mediu.

În cadrul celor patru instruiri, tinerii au fost informați despre posibilitatea oricărui cetățean de a monitoriza strategiile de dezvoltare și de implementare a politicilor publice locale și regionale în sectorul protecției mediului. Tematicile instruirilor au vizat următoarele subiecte:
# Administrațiile Publice Locale și Instituțiile Publice – competențele și obligațiile angajaților;
# Modalităţile de implicare în procesul de luare a deciziilor și de monitorizare la nivel de comunitate;
# Date deschise – modalităţi de obţinere şi utilizare a informaţiilor cu referire la achiziţiile publice, date despre bunurile imobiliare înregistrate pe teritoriul RM;
# Deșeurile – o problemă sau o resursă.
Scopul instruirilor constă în abilitarea tinerilor din raionul Șoldănești de a participa activ în procesul de monitorizare a implementării politicilor locale de mediu la nivel regional.

Evenimentele au fost organizate de Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI, care este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și care implementează proiectul „Tânăr informat – cetățean responsabil!” în raionul Șoldănești.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin al Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei. În Regiunea de Dezvoltare Centru, partenerii de implementare a proiectului sunt Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă – AGER și AO ADR „Habitat”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente