/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

„Ne așteptăm la o cooperare din ce în ce mai strânsă”. Mesajul de felicitare al secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, cu ocazia independenței

missing
27 august 2021, ora 17:31

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken a adresat un mesaj de felicitare R. Moldova, cu ocazia împlinii celor 30 de ani de independență. Ofcialul a subliniat că Statele Unite apreciază eforturile poporului moldovean de a-și făuri un viitor prosper și sigur. 

„Statele Unite sunt mândre să își continue sprijinul pentru o Republică Moldova democrată și suverană. Împreună, împărtășim un angajament de neclintit pentru consolidarea instituțiilor democratice, promovarea reformei în justiție, promovarea respectării drepturilor omului și libertăților fundamentale precum și promovarea creșterii economice”, se arată în mesajul lui Antony Blinken.

Secretarul de stat american a sublinia că R. Moldova și SUA au avut succes împreună în ultimele trei decenii.

„Ne așteptăm la o cooperare din ce în ce mai strânsă. Suntem recunoscători pentru parteneriatul nostru și transmitem cele mai bune urări poporului Republicii Moldova de această celebrare a Zilei Independenței”, se mai menționează în mesajul de felicitare al lui Antony Blinken.

R. Moldova împlinește azi 30 de ani de indepență. Cu această ocazie, în Capitală au fost organizate mai multe evenimente la care au participar președinției României, Ucrainei și Poloniei, dar și premierul de la Kiev.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram