/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Misiune grea pentru jurnaliștii care au relatat evenimentele dedicate Independenței. Au fost ținuți la distanță de oficiali

missing
27 august 2021, ora 22:22

Misiune grea pentru jurnaliștii care au relatat evenimentele dedicate sărbătorii naționale. Din cauza măsurilor stricte de securitate, reprezentanții presei au fost ținuți la distanță de oficiali. Și în centrul capitalei, când au defilat militarii, cameramanii și jurnaliștii au urcat pe o scenă îngustă, astfel încât nu toți au reușit să încapă. Îmbulzeala a fost greu de evitat, iar de distanță socială – nici vorbă.

Cei care au participat la partea oficială a programului au trecut printr-un filtru de securitate. Nu au făcut excepție nici reprezentanții mass-media, care s-au acreditat, din timp, să reflecte aceste evenimente. Chiar și așa, jurnaliștii nu au putut să se apropie de oficiali, iar în timpul depunerilor de flori au fost ținuți la mare distanță, în locuri destinate special pentru ei, unde, la fel, erau nevoiți să se îmbulzească. Nu s-a trecut fără incidente.

„ De ce nu am voie? – Există riscul că, atunci când va veni doamna, o să săriți cu microfonul în față. – Eu sunt jurnalistă și vreau să văd ce să petrece. De ce trebuie să stau în spate? La cine să mă uit? De ce am mai venit aici? – Este cameramanul care filmează materialul.

Ca să surprindă parada militară, jurnaliștii au trebuit să urce pe o scenă improvizată, special pentru ei. Însă, nu toți au încăput, așa că s-au îmbulzit ca să-și facă un loc mai bun pentru a filmat. Unii au urcat chiar pe fundamentul Arcului de Triumf, ca să poată lua imagini bune.

Nu este pentru prima dată când, la evenimentele publice, jurnaliștii sunt ținuți departe de persoanele oficiale.

Atunci, ONG-urile de media au condamnat asemenea acțiuni. Am solicitat un comentariu de la Serviciul Protecție și Pază de Stat, dar deocamdată, nu am primit un răspuns. Imediat ce-l vom obține, îl vom publica.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram