image
Sursa foto: Getty Images

PSG a făcut marele anunț: Kylian Mbappe nu mai pleacă la Real Madrid vara aceasta! Când și cum se va putea face mutarea

Kylian Mbappe (22 de ani) și-a dorit foarte mult o mutare la Real Madrid în această vară, însă PSG nu a acceptat termenii propuși de echipa spaniolă.

Vicecampioana Spaniei a făcut o ofertă oficială de 160 de milioane de euro, considerată însă insuficientă de clubul de pe Parc des Princes.

Directorul sportiv al parizienilor, Leonardo, a vorbit în Franța pentru RMC Sport, unde a dezvăluit că PSG s-a hotărât să nu îl lase pe Mbappe să plece, indiferent de ce ofertă ar mai face Real Madrid. Conform brazilianului, vicecampioana Franței încă mai are de plătit pentru transferul din 2017, când l-a luat pe șeptar de la AS Monaco, și nu dorește să îl transfere în condițiile în care încă le datorează bani monegascilor.

"Kylian Mbappe vrea să meargă la Real Madrid și noi nu ne vom opune. Am spus NU primei oferte din partea Madridului, dar dacă condițiile noastre vor fi îndeplinite, vom vedea. I-am făcut două oferte importante lui Mbappe: una la nivelul jucătorilor de top din lotul nostru, acum două luni, și alta peste acești jucători, foarte recent. Vrem să îi dovedim că este un jucător important, în centrul proiectului nostru, dar nu deasupra lui.

Oferta oficială a celor de la Real Madrid este foarte departe de ce vrem noi pentru Kylian. Este în jur de 160 de milioane de euro. E mai puțin decât am plătit noi pe el în 2017. Pare o strategie ca să obțină un NU din partea noastră, să arate că au făcut tot ce le stă în putință și să aștepte un an, ca să-l ia pe Mbappe gratis. Kylian ne-a promis mereu că nu va pleca niciodată pe degeaba.

Nu i-am deschis niciodată ușa lui Mbappe pentru a pleca. Niciodată. Lumea spune că eu am vrut să-l vând, ci nu Nasser, dar noi doi credem același lucru. Suntem pe aceeași lungime de undă. Dar dacă un jucător vrea să plece, o va face sub condițiile noastre. Nu avem în plan să vorbim din nou cu Real pentru Mbappe. Perioada de transferuri se încheie pe 31 august, la miezul nopții. Vom proceda în felul următor: îl păstrăm și îi prelungim contractul. Dar nu îl vom lăsa să plece pentru mai puțin decât i-am plătit lui Monaco, când noi încă le mai datorăm bani", a explicat Leonardo.

Astfel, Mbappe va mai putea încerca să ajungă pe Santiago Bernabeu abia vara viitoare, indiferent dacă o va face din postura de jucător liber de contract sau nu.

Mbappe nu ar fi impresionat de salariul uriaș pe care îl oferă cei de la PSG pentru o prelungire a contractului.

Acesta nu vrea să fie în "linia secundă", după Messi și Neymar, ceea ce s-ar putea întâmpla după transferul argentinianului. Jucătorul vrea să fie liderul unui proiect și știe deja că în Paris este complicat să facă acest lucru, cu toate că este fericit, notează AS.com.

Cazul lui Mbappe amintește de cel al lui Neymar, care a plecat de la Barcelona în 2017 din același motiv. Brazilianul și-a dorit să fie ”liderul” unui proiect, astfel că a ales oferta tentantă venită din partea PSG-ului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: