image
Sursa foto: Jurnal.md

Trei ani de la marea umilință - ospățul cu cârnăciori întins de Șor în centrul capitalei; Cum arăta și cum arată acum PMAN

La 26 august 2018, Piața Marii Adunări Naționale în care Republica Moldova și-a proclamat independența la 27 august 1991, a fost ocupată de grupuri de persoane dubioase care au adus aici, la indicația partidului Șor, grătare, lemne, carne, lăzi cu pâine și cazane cu hrișcă. Ilan Șor ocupase piața, după ce partidele de opoziție de atunci PAS, Platforma DA și PLDM anunțaseră o acțiune de protest.

Acum trei ani, centrul capitalei era împânzit de sute de polițiști care au format cordoane între susținătorii opoziției, care protestau față de furtul miliardului și capturarea instituțiilor statului, și susținătorii lui Șor aduși aici în mod organizat, care după un scurt miting organizat de liderul partidului, au încins un ospăț și dansuri în centrul Chișinăului.

Tentativele oamenilor de a trece de cordoanele de poliție erau zădărnicite de carabinieri. Liderii partidelor pro-europene, pentru a evita altercațiile și-au îndemnat susținătorii să se retragă în preajma monumentului domnitorului Ștefan cel Mare.

ss
ss

Oameni extrem de revoltați cereau explicații poliției.

ss

ss

Susținătorii lui Șor intrau și ieșeau prin anumite coridoare formate de poliție care le asigura astfel paza.

ss

Între cele două tabere există un cordon impunător de polițiști care aveau grijă, în special, de securitatea susținătorilor lui Ilan Șor.

ss

După marele ospăț centrul capitalei a rămas împinzit cu mormane de gunoaie.

ss

La protest organizat de opoziție erau prezenți și tinerii din comunitatea civică Occupy Guguță.

ss
ss

Așa arată PMAN anul acesta, unde ieri au avut loc ultimele pregătiri pentru parada militară care urmează să aibă loc mâine, 27 august, 2021, la care și-au anunțat prezența președinții României, Poloniei, Ucrainei, oficiali europeni și membri ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău.

ss
ss

Noutăţile partenerilor

comentarii: