Explozie puternică la aeroportul din Kabul. Cel puțin 10 victime, printre care și americani
Talibanii au preluat în 15 august 2021, controlul în Kabul și, practic, asupra întregului Afganistan. Ultimul bastion necucerit este aeroportul situat la nord de Kabul, unde forțe americane și ale aliaților organizează evacuarea propriilor cetățeni, dar și a miilor de afgani care nu vor să trăiască sub un regim taliban. Talibanii au promis că vor fi pașnici și nu vor încălca drepturile civililor, însă situația este departe de a putea fi catalogată drept stabilă, scrie digi24.ro.
Foto: digi24.ro

Cel puțin trei militari americani au fost răniți în urma exploziei, scrie Fox News, citând surse oficiale. Și CNN relatează despre „personal american” rănit în explozia de la aeroport.

Un oficial taliban citat de BBC vorbește despre cel puțin 11 morți, printre care femei și copii, dar și militanți talibani.

Alte surse, citând prela locală, vorbesc despre cel puțin 10 morți în urma exploziei. Explozia a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, într-un mesaj publicat pe Twitter.

Potrivit relatărilor reporterilor occidentali aflați pe aeroport, la acea poartă se aflau câteva zeci de britanici la coadă pentru a intra pe aeroport.

Un oficial american a spus că există răniți, dar încă nu există informații despre decese.

Barbara Starr, de la CNN, a menționat că situația continuă să se dezvolte și că există încă puține răspunsuri la ceea ce s-a întâmplat.


Pub