Principală  —  IMPORTANTE   —   Programul acțiunilor și manifestărilor cultural-artistice…

Programul acțiunilor și manifestărilor cultural-artistice dedicate sărbătorii „Limba noastră”, anunțat de autoritățile de la Chișinău

Primul eveniment dedicat sărbătorii „Limba noastră” va începe la ora 09:00, cu o liturghie care va avea loc la Cimitirul Central.  Scriitoarea și criticul literar Maria Pilchin va prezenta o pledoarie dedicată poetului Alexei Mateevici, urmată de un recital de poezie cu genericul „Odă limbii române”.

Inaugurarea oficială a sărbătorii „Limba Noastră” este programată pentru ora 10:00, prin depunere de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, iar la ora 10:15 pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” va urma deschiderea festivă. La ora 10:25 urmează să aibă loc spectacolul literar-muzical cu genericul „Umbra unui vis” cu participarea actorului Nicolae Jelescu și a folkiștilor Viorel Burlacu, Maria Mocanu și Victor Buruiană.

În intervalul orelor 11:15 – 11:45 este planificat tabloul muzical cu genericul „Sfântă ni-i casa”, cu participarea „ALDEA-TEODOROVICI ORCHESTRA”.

Între orele 11:45-12:00 vor fi decernate premii pentru participarea la concursul național „Dictare pentru fiecare”. Șirul evenimentelor va continua cu prezentarea operei marilor clasici consacrată limbii române, între 12:00-12:30, cu participarea Teatrului laborator „Arta și gândul”.

La ora 15:00, la Centrul Expozițional „C. Brâncuși” va fi inaugurată expoziția – concurs de artă plastică contemporană cu genericul „Saloanele Moldovei”, ediția a XXXI-a. Tot aici va fi decernat premiul mare, oferit de Primăria municipiului Chișinău. La 16:00, la Uniunea Scriitorilor din Moldova va avea loc Gala Premiilor Literare „Scriitorii pentru capitală și capitală pentru scriitori”.

De asemenea, în intervalul orelor 11:00-13:00 și 15:00-17:00, în sectoarele capitalei, parcuri și scuaruri, vor avea loc acțiuni și manifestări cultural-artistice consacrate sărbătorii „Limba noastră”

Voluntarii Centrului Municipal de Tineret vor distribui dezinfectant și măști de protecție participanților la evenimentele anunțate, anunță autoritățile municipale.